ANSVSA avertizează asupra riscului crescut de toxiinfecții alimentare pe timpul verii

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) atrage atenția consumatorilor asupra riscului crescut de toxiinfecții alimentare în sezonul cald. Temperaturile ridicate favorizează alterarea rapidă a alimentelor, în special a celor de origine animală.

Recomandări pentru consumatori:

  • Refrigerarea rapidă: Alimentele de origine animală trebuie introduse în frigider cât mai curând posibil după cumpărare.
  • Evitarea recongelării: Produsele decongelate nu trebuie recongelate.
  • Îndepărtarea alimentelor alterate: Alimentele alterate trebuie aruncate pentru a preveni contaminarea celorlalte alimente.

Inspectorii ANSVSA vor intensifica controalele privind transportul și depozitarea produselor de origine animală în toate unitățile.

Consumatorii sunt încurajați să sesizeze orice nereguli legate de siguranța alimentelor apelând numărul gratuit al Call Center-ului ANSVSA: 0800 826 787.

Citeste și:  BCR lansează ZBOR, cel mai extins ecosistem dedicat tinerilor din România, și anunță deschiderea unui hub în Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.