Fost primar din Alba devine cel mai vârstnic absolvent de masterat din România la 89 de ani: „Mi-au spus să studiez”

Un fost primar al orașului Cugir, inginer de profesie, a terminat masteratul săptămâna aceasta, cu câteva zile înainte de a împlini 89 de ani. Inginer de meserie, pe care a practicat-o peste patru decenii, s-a înscris din nou la studii pentru a putea înființa un muzeu. I s-a spus că nu poate fi curator fără o diplomă care să ateste că este specialist în domeniu, relatează News.ro.

Aurel Voicu, născut la 17 iunie 1935, este cel mai vârstnic absolvent de studii superioare din România în acest an. El a lucrat la Uzina Mecanică din Cugir și a fost primar al acestui oraș. Voicu a terminat săptămâna aceasta un masterat la Universitatea din Alba Iulia. Bărbatul a primit o diplomă specială din partea universității, reprezentanții instituției de învățământ spunând că este o onoare să-l fi avut student.

Citeste și:  Aproape jumătate dintre romii și nomazii (45%) din cele șase țări UE chestionate s-au simțit discriminați în cel puțin un domeniu al vieții

De asemenea, bărbatul a fost ovaționat la momentul absolvirii. „Am făcut ingineria, am practicat-o 43 de ani și pe urmă m-am înscris la masterat, deoarece la Cugir am organizat un muzeu și nu aveam dreptul să semnez documente cu caracter istoric. Mi-au spus să fac studii și apoi să finalizăm muzeul. Mă bucur că s-a întâmplat acest lucru”, a declarat Aurel Voicu pentru Ziarul Unirea.

Aurel Voicu a fost primar al orașului Cugir între 1996 și 2004, iar ulterior, timp de încă un mandat, viceprimar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.