Jin, membru al celebrei trupe de K-pop BTS, își încheie serviciul militar în Coreea de Sud

Jin, „seniorul” trupei K-pop BTS, a fost lăsat la vatră miercuri, după 18 luni de serviciu militar, devenind primul dintre cei șapte membri ai formației care a finalizat stagiul militar obligatoriu. Grupul sud-coreean a luat o pauză de la cariera muzicală pentru a efectua serviciul militar, care este obligatoriu pentru toți bărbații sub 30 de ani în Coreea de Sud. Jin, în vârstă de 31 de ani, purtând uniformă militară și beretă neagră, și-a îmbrățișat emoționat colegii la o bază militară din Yeoncheon, provincia Gyeonggi, conform înregistrărilor difuzate de televiziuni, notează Agerpres.

„Am plâns în timpul ceremoniei”, a declarat Jin într-o transmisie în direct, care a avut peste 3 milioane de vizionări pe platforma Weverse. „Dar a fost atât de distractiv în ultimul an și șase luni. E o mare ușurare că am cunoscut atât de mulți oameni minunați”, a adăugat el, făcându-le cu mâna colegilor de la baza militară. Acțiunile HYBE, agenția care reprezintă trupa BTS, au crescut cu 1,01% în prima parte a zilei de tranzacționare, iar indicele KOSPI a crescut cu 0,35%. Presa sud-coreeană a relatat că unii dintre membrii trupei, care efectuează în prezent serviciul militar, au solicitat permisii pentru a celebra această ocazie. Printre aceștia s-a aflat și rapperul RM, care l-a întâmpinat pe Jin cu un saxofon pentru a interpreta împreună piesa de mare succes a trupei BTS, „Dynamite”.

Citeste și:  I.P.J. Brașov: Persoane reținute pentru înșelăciune în urma unor anunțuri false privind închirierea unor imobile (VIDEO)

Jin a fost primul membru al trupei care a început serviciul militar în decembrie 2022. Ultimii patru membri care s-au înrolat au început serviciul militar în decembrie 2023, iar formația urmează să se reunească în 2025, după ce toți membrii vor fi finalizat serviciul militar. Jin plănuiește să-și celebreze lăsarea la vatră printr-un eveniment programat joi la Seul, unde se va întâlni cu fanii și va susține un recital.

Trupa BTS a debutat pe 13 iunie 2013 și a devenit cel mai de seamă reprezentant al stilului K-pop, unul dintre principalele exporturi culturale ale Coreei de Sud. În Coreea de Sud, toți bărbații declarați apți pentru înrolare, cu vârste între 18 și 28 de ani, efectuează o perioadă de 18 până la 21 de luni în armată sau servicii sociale. Legea a fost amendată în 2020 pentru a permite starurilor globale K-pop să își amâne înrolarea până la vârsta de 30 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.