Mai multe curse interne şi externe ale companiei aeriene TAROM au fost anulate luni

Compania aeriană națională TAROM se confruntă cu o situație dificilă, după ce ieri, 8 iulie 2024, un număr semnificativ de curse interne și externe au fost anulate din cauza indisponibilității a 30 de piloți, care au invocat motive medicale.

Sindicatul Piloților de Linie (SPL) a estimat pierderile financiare ale companiei la 2,5 milioane de euro într-o singură zi și a atras atenția asupra faptului că această situație reprezintă un semnal de alarmă privind condițiile de muncă și managementul deficitar din cadrul TAROM.

Piloții și-au exprimat nemulțumirea față de mai multe aspecte, printre care se numără uniformele vechi, despre care susțin că nu respectă standardele de protecție a muncii, și salariile care nu au mai fost indexate din 2008.

Citeste și:  Brașovul, în competiția pentru un viitor verde: printre cele 15 orașe din România care visează la neutralitate climatică

Aseară, ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat la un post de televiziune că TAROM va trebui să-i despăgubească pe pasagerii curselor anulate ieri. El a mai spus că nu ştie dacă este vorba despre o îmbolnăvire în masă sau o grevă, dar a precizat că doreşte ca totul să se încheie prin negocieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.