Învață de la bunici – Concurs de fotografii/ videoclipuri

Concursul „Învață de la bunici” are drept scop cunoașterea și păstrarea vie a meșteșugurilor și obiceiurilor tradiționale în rândul tinerilor, păstrarea patrimoniului cultural și material local și îmbinarea acestuia cu noile tehnologii pentru transmiterea generațiilor viitoare a tradițiilor și meseriilor specifice zonei.

Iniţiatorii concursului îşi propun să-i stimuleze pe copii şi adolescenţi să descopere relaţiile interumane între generații și să învețe unul din meșteșugurile tradiționale specifice zonei – țesutul pânzei, cusutul hainelor, făcutul pâinii, cositul fânului, oieritul sau orice alt meșteșug tradițional, de la bunicii sau bătrânii satului.

Concursul constă în fotografierea sau filmarea procesului de învățare a meșteșugului respectiv și a produsului finit. Imaginile trebuie să surprindă cadre ale etapelor de desfășurare a procesului de învățare în care apar bunicul/bunica, dar și învățăcelul, și să fie însoțite de un text de maximum 100 de cuvinte în care fotograful detaliază etapele respective.

Citeste și:  Sportivi din 15 ţări, la Râşnov, în weekend, la Cupa Mondială de vară la sărituri cu schiurile

Concursul se adresează copiilor/tinerilor cu vârste cuprinse între 8 – 14 ani, cu domiciliul stabil în comunele și satele judeţului Braşov, câştigătorii urmând să fie recompensaţi cu premii în bani, astfel:
Premiul I – 500 lei
Premiul II – 400 lei
Premiul III – 300 lei
Trei menţiuni speciale, în valoare de câte 100 lei.

Fotografiile sau clipurile vor fi trimise online prin WeTransfer.com la adresa de email biblgb@rdsmail.ro cu subiectul «Învață de la bunici», până la data de 15 august 2024 inclusiv, ora 23.59.

Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.