România strălucește la Olimpiada Tinerilor Pompieri din Italia

În perioada 21-28 iulie, localitatea Borgo Valsugana din Italia a găzduit cea de-a XXIV-a ediție a Olimpiadei Tinerilor Pompieri, organizată sub auspiciile CTIF.

La linia de start s-au aliniat 60 de echipe, din 22 de țări, printre care s-a regăsit și România, reprezentată de trei echipe: echipa de băieți și echipa de fete din cadrul Liceului „Gheorghe Surdu” din Brezoi, județul Vâlcea, respectiv o echipă de băieți a Liceului Teoretic German „Johann Ettinger” din Satu Mare.

Competitorii români sunt finaliștii etapei naționale a Concursurilor cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii Pompierilor”, de anul trecut.

Performanțele echipajelor românești, în cadrul celor două probe de concurs, Pista cu obstacole și Ștafeta de 400 m cu obstacole, au propulsat echipa națională în prima jumătate a clasamentului, rezultat care a demonstrat pregătirea temeinică, curajul, autocontrolul și coeziunea de grup.

Citeste și:  Concert de muzică corală și orgă la Biserica Neagră, miercuri, 25 septembrie

Pe lângă testarea abilităților și a cunoștințelor dovedite de tânăra generație în domeniul situațiilor de urgență, olimpiada a reprezentat un bun prilej pentru promovarea valorilor naționale, astfel că elevii români au oferit un spectacol impresionant și au evidențiat frumusețea folclorului și măreția sufletului românesc, într-o altă etapă a competiției dedicată Prezentării Națiunilor.

De asemenea, fiecare țară participantă a deținut, în piațeta orașului, cate un stand de prezentare a produselor tradiționale, locuitorilor din Borgo Valsugana.

Ceremonia de închidere a Olimpiadei Tinerilor Pompieri a marcat stingerea flăcării olimpice, ce va fi reaprinsă la următoarea ediție, peste doi ani, în Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.