Stagiunea JAZZ BASTION. Together continuă cu cel de-al doilea concert din seria de 6

Joi, 8 august, de la ora 19:00, îi puteți întâlni la Bastionul Artiștilor din Brașov pe tinerii de la Ipso Facto.

Ipso Facto, condus de Mya Byrne, este un cvartet irlandez, compus din saxofon, pian, chitară și percuție. Grupul s-a format după ce membrii săi au cântat împreună în diferite formule de ansamblu, în timpul studiilor universitare.

Caracterizată de prospețimea și energia tipică noii generații, trupa este formată din cei mai buni interpreți ai secției de jazz din cadrul universității irlandeze, Dublin City University.

Ca ansamblu muzical fără bas, grupul recurge la improvizații și diferite forme de interacțiune.

Tinerii muzicieni se inspiră de la artiști precum Paul Motion, Thelonious Monk și Lee Konitz, dar și din izvoare folclorice sau muzică contemporană.

Citeste și:  Trei persoane rănite după ce două TIR-uri s-au ciocnit pe A1; trafic deviat pe DN7

Repertoriul lor conține standarde jazz în interpretare proprie, prelucrări ale unor cântece populare și compoziții originale.

Accesul publicului la evenimente va fi gratuit, în limita spațiului disponibil.

JAZZ BASTION. TOGETHER este un proiect finanțat din bugetul Municipiului Brașov, organizat de Asociația „Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România” cu sprijinul partenerilor – Muzeul Județean de Istorie Brașov și Asociația Forums.

Ediția proiectului JAZZ BASTION III. GLOBETROTTER (2023) a fost onorată cu titlul de PROIECTUL MUZICAL AL ANULUI în cadrul Galei Premiilor Anului în Cultură Brașov 2023, organizată de Consorţiul Cultural Corona Brașov, marcând aprecierea publicului, sectorului guvernamental, a breslei și presei de profil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.