Jandarmii brașoveni au asigurat ordinea publică în weekend, dar au și aplicat amenzi de peste 84.000 de lei pentru încălcări ale legii

În acest weekend, jandarmii brașoveni au fost prezenți în teren pentru a menține ordinea și siguranța publică. Echipajele au acționat atât în zonele aglomerate, cât și în cele mai puțin accesibile, asigurând astfel un climat de liniște și încredere pentru toți cetățenii. Datorită măsurilor preventive și intervențiilor prompte, nu s-au înregistrat incidente grave care să afecteze ordinea publică sau integritatea persoanelor.

În ciuda măsurilor dispuse și a mesajelor preventive transmise, au fost și situații în care jandarmii au fost nevoiți să intervină și să aplice prevederile legale, astfel că au fost aplicate un număr 50 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 84500 lei.

Citeste și:  Încărcarea abonamentelor de transport RATBV pentru elevi devine mult mai simplă și mai eficientă

Contravențiile au fost aplicate pentru încălcarea mai multor acte normative, din care amintim: Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, Legea nr. 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic, Legea 171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și Legea nr. 407 din 2006 vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic, pentru pătrunderea fără a avea acest drept în păduri cu autoturisme, motociclete și ATV-uri. În continuare patrulele de jandarmerie montană se confruntă cu un număr crescut de motociclete și ATV-uri prezente în fondul forestier și cinegetic, fără a avea acest drept. În data de 4 august 2024, într-o acțiune comună a Posturilor Montane de Jandarmi Zărnești și Bran – Moieciu s-a reușit identifiacrea unui număr de 5 motocicliști aflați în zona Șaua Măgurii, zona aflată între localitățile Zărnești și Măgura, iar în zona Valea Pleșii jandarmii din Zărnești au identificat două autoturisme de teren aflate de asemenea în fondul cinegetic, în aceste situații fiind aplicate amenzi în cuantum total de 9500 lei.

Citeste și:  Primăria Brașov și literele de pe Tâmpa vor fi luminate în culoarea verde, în cadrul Săptămânii Mondiale de Conștientizare a Bolilor Mitocondriale

În perioada 30.07 – 04.08.2024 în stațiunea Râșnov s-a desfășurat Festivalul Rockstadt Extreme Fest, eveniment cu un număr mare de participanți, la care jandarmii brașoveni au fost prezenți alături de celelalte instituții ale Ministerului Afacerilor Interne, garantând desfășurarea în condiții de siguranță a spectacolelor în toate cele sașe zile, nefiind înregistrate încălcări grave ale legislației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.