Alina Rotaru-Kottman s-a calificat în finala probei de săritură în lungime, la Jocurile Olimpice de la Paris

Alina Rotaru-Kottman s-a calificat în finala probei de săritură în lungime la Jocurile Olimpice de la Paris. Sportiva a avut trei încercări reușite – 6,45 m, 6,46 m și 6,63 m – cu cea din urmă, cea mai bună, ocupând poziția a 5-a în Grupa A și a 9-a în clasamentul general al celor două grupe de calificare. Primele 12 clasate, printre care și atletele care au îndeplinit standardul de 6,75 m, merg mai departe în finala olimpică.

”În ultima zi, în finală, vreau să intru în primii 8. Suntem o generație care am ajuns la maturitate și acum încep să apară rezultatele. În finală, cea mai mare presiune va fi la prima săritură. Este cea mai grea pentru că îți arată nivelul la care ești în momentul respectiv. Atunci voi ști exact unde mă aflu. Sper să prind o zi bună”, a spus Alina.

Citeste și:  Autobuzele RATBV care circulă pe linia 130 nu vor mai deservi stația ”Caragiale”, pe sensul de deplasare spre capătul de linie Râșnov

Alina este la a treia participare la Jocurile Olimpice, după Rio (2016), unde a ocupat poziția a 18-a (6,40 m) și Tokyo (2020), unde s-a clasat a 17-a, cu o săritură de 6,51 m. În 2023, Alina a obținut bronzul la Campionatele Mondiale de Atletism de la Budapesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.