Salvatorii montani au captat interesul copiilor și au transmis informații utile, la atelierul de educație montană și prim ajutor

Ieri a avut loc a doua ediție a atelierelor de educație montană și prim ajutor, organizate de Olimpia – Muzeul Sportului și Turismului Montan în parteneriat cu Serviciul Public Județean Salvamont Brașov.

Participanții au învățat de la salvamontiștii brașoveni despre echiparea corectă și comportamentul adecvat pe munte, reacțiile necesare în situații de urgență, echipamentele folosite în acțiunile de salvare și utilizarea dronelor în operațiunile montane. Salvatorii montani au captat interesul copiilor și au transmis informațiile într-un mod captivant și accesibil.

Aceste ateliere oferă nu doar cunoștințe esențiale despre supraviețuire și prim ajutor montan, ci și promovează respectul pentru natură și conștientizarea riscurilor. Inițiativa își propune să îndrume tinerii să adopte o atitudine responsabilă și informată în explorările lor montane, contribuind la prevenirea accidentelor și la promovarea unui turism sustenabil.

Citeste și:  Premii în valoare de 2.000 și 5.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la examenele naționale din 2024

Cei care nu au reușit să participe la a doua ediție sunt încurajați să urmărească paginile de Facebook ale Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov și ale Muzeului Sportului și Turismului Montan pentru anunțurile următoarelor ateliere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.