Ordin nou în România: Control obligatoriu pentru toți șoferii

Poliția Rutieră a instalat noi radare pe drumurile din România, în cadrul acțiunii „Roadpol-Speed”, desfășurată la nivel european. Aceste radare moderne, amplasate pe autostrăzi, drumuri naționale, europene și în orașe, inclusiv pe mașinile poliției, sunt capabile să detecteze rapid orice depășire a vitezei legale, monitorizând vehiculele pe o rază de până la 1,2 kilometri.

Acțiunea, derulată între 5 și 11 august 2024, vizează reducerea accidentelor cauzate de viteză excesivă. Șoferii care depășesc viteza legală riscă amenzi de la 2 până la 20 de puncte, iar în cazuri extreme, pot rămâne fără permis de conducere pentru perioade cuprinse între 90 și 120 de zile.

De la 1 ianuarie 2024, un punct de amendă este echivalent cu 165 de lei, iar sancțiunile variază în funcție de cât de mult se depășește limita de viteză. Aceste măsuri sunt menite să sporească siguranța rutieră pe drumurile din țară.

Citeste și:  Premii în valoare de 2.000 și 5.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la examenele naționale din 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.