Muzeul de Artă Brașov, partener în cadrul proiectului „ȚARABurzenLAND! – Kennst Du Dich aus? Eine zauberhafte künstlerisch-literarische Erkundungsreise – O călătorie artistico-literară”

Muzeul de Artă Brașov a fost partener în cadrul proiectului „ȚARABurzenLAND! – Kennst Du Dich aus? Eine zauberhafte künstlerisch-literarische Erkundungsreise – O călătorie artistico-literară”, realizat de Asociația Cu timp pentru cultură și Biroul Cultural pentru Transilvania la Muzeul Transilvănean din Gundelsheim, Germania.

„În cadrul acestui proiect, ne-am bucurat să primim vizita unui grup de tinere entuziaste, alături de care dr. Radu Popica a realizat o prezentare captivantă despre istoria picturii din Țara Bârsei. Participanții au avut ocazia să descopere lucrări de mare valoare, semnate de artiști precum Wilhelm Kamner, Hans Bulhard, Mișu Popp, Friedrich Mies și Hans Wilhelm Hermann. Explicațiile detaliate și pasiunea cu care dr. Popica a adus la viață aceste opere au transformat vizita într-o experiență memorabilă”, transmit reprezentanții muzeului.

Citeste și:  Testul de la Evaluarea Națională de clasa a II-a va dura mai mult. Ce alte noutăți au fost anunțate pentru anul şcolar 2024-2025

Acest moment de aprofundare a istoriei și artei locale a fost o parte esențială a proiectului, care s-a încheiat cu un performance poetic la Waldkafe, oferind participanților o priveliște unică asupra Țării Bârsei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.