Poiana Mărului vrea să investescă aproape 2,9 milioane de lei într-o pistă pentru biciclete

Comuna Poiana Mărului, situată în județul Brașov, a anunțat un proiect ambițios care vizează dezvoltarea infrastructurii rutiere și promovarea unui stil de viață sănătos și prietenos cu mediul. Autoritățile locale au în plan construirea unei piste pentru biciclete cu o lungime totală de 4,32 kilometri, care va traversa întreg teritoriul comunei.

Investiția, estimată la aproape 2,9 milioane de lei (2.878.705,45 lei cu TVA), este considerată de autorități ca fiind esențială pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor, pentru o mai buna fluidizare a traficului, dar și pentru stimularea turismului în zonă.

Structura rutieră actuală, este impropie traficului ciclistic și pietonal. Circulația bicicliștilor și pietonilor se desfășoară cu greutate în acest moment, deplasându-se pe partea carosabilă, nefiind asigurate condiții optime pentru circulatie. Lipsa infrastructurii rutiere specifice influențează negativ viața economică, socială și culturală a locuitorilor.

Citeste și:  Premii în valoare de 2.000 și 5.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la examenele naționale din 2024

În prezent, Primăria Poiana Mărului se ocupă de obținerea autorizațiilor necesare pentru începerea lucrărilor, iar documentația tehnică a fost deja depusă la Agenția pentru Protecția Mediului Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.