Ieri a fost o nouă zi plină pentru pompierii militari. Au gestionat peste 2.000 de solicitări primite din partea populației

În prima zi a acestei săptămâni, pompierii salvatori au intervenit prompt în peste 2.000 de situații de urgență la nivel național.

În acest interval de timp, echipajele operative au acționat pentru stingerea a 276 de incendii izbucnite în diverse zone ale țării și pentru gestionarea celor 222 de situații ce puteau pune în pericol viețile și bunurile semenilor, precum și siguranța animalelor.

Din totalul celor 276 misiuni de stingere, 214 au fost intervenții la arderile necontrolate (miriști, vegetație uscată și deșeuri), suprafața de teren afectată fiind de peste 800 ha.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, echipajele SMURD au intervenit în 1.536 de misiuni, dintre care 1.525 pentru acordarea măsurilor de prim ajutor și 11 pentru descarcerare. În urma acestor cazuri, peste 1.528 de persoane au fost asistate medical.

Citeste și:  Autobuzele RATBV care circulă pe linia 130 nu vor mai deservi stația ”Caragiale”, pe sensul de deplasare spre capătul de linie Râșnov

Ieri, datorită eforturilor susținute pe timpul intervențiilor derulate, 24 persoane aflate în situații critice au fost salvate.

Printre alte informații relevante menționăm faptul că, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 18 mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, cele mai multe dintre acestea semnalând prezența animalelor periculoase (urși) în județele AG (2), HR (6), MS (1), NT (3), PH (1), VL (1)  și VN (2).

Pentru a afla mai multe informații utile despre cum să preveniți și cum să reacționați în cazul producerii unei situații de urgență, accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și descărcați aplicația de mobil DSU, disponibilă, gratuit, din App Store și Google Play!

Citeste și:  Noua ecotaxă care va obliga românii să recicleze mai multe produse: puncte de colectare vor fi amplasate în toată țara

Sursa: IGSU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.