Părinții de la „Colegiul Național Dinu Lipatti” protestează: Elevii, forțați să facă naveta între două sedii aflate la 7 km distanță

Părinții elevilor de la Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti din București au adresat un memoriu către Ministerul Educației și Primăria Sectorului 4, exprimându-și îngrijorarea legată de relocarea elevilor în timpul renovărilor clădirilor școlii. În document, aceștia subliniază dificultățile cu care se confruntă copiii, în special cei de clasa I, a II-a și a V-a, care vor fi nevoiți să se deplaseze între două locații: containerele din curtea școlii pentru orele de instrumente și Liceul Adventist pentru orele de cultură generală.

Deși renovările au fost anunțate încă de anul trecut, elevii au fost nevoiți să studieze în containere, cu promisiunea autorităților că lucrările vor fi finalizate rapid. Cu toate acestea, anul acesta situația se repetă, iar elevii vor continua să aibă lecții în containere pentru instrumente și la o altă locație pentru teorie.

Citeste și:  Sportivi din 15 ţări, la Râşnov, în weekend, la Cupa Mondială de vară la sărituri cu schiurile

Părinții au fost informați cu mai puțin de o lună înainte de începerea anului școlar despre schimbarea locațiilor, fapt care a generat nemulțumiri. Unii părinți au declarat că, din cauza distanței mari între cele două locații și a dificultății de a gestiona transportul, unii copii ar putea renunța la cursurile de muzică.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat pe 6 august că lucrările de reabilitare a clădirilor au început, dar nu a specificat durata acestora. În același timp, mesajul transmis părinților a indicat continuarea utilizării containerelor.

În memoriul trimis autorităților, părinții subliniază că distanța considerabilă între locații reprezintă o provocare majoră, în special pentru elevii din ciclul primar, și solicită găsirea unei soluții adecvate pentru a evita impactul negativ asupra educației și a motivației elevilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.