Crește suprafața minimă care trebuie asigurată câinilor de către proprietari

Proprietarii de câini vor fi obligaţi să asigure o suprafaţă minimă pentru fiecare animal în parte, respectiv cel puţin 4 m² pentru câinii de talie mică şi 6 m² pentru cei de talie mare, potrivit unui document pus în dezbatere publică de Autoritatea Naţional Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Animalelor, transmite Agenția de presă Rador.

Proiectul stabileşte şi amenzi între 2 şi 5.000 de lei pentru persoanele fizice care cresc câini pentru comercializare fără a fi înregistrate ca unităţi de tip canisă. Documentul mai prevede condiţii clare pentru emiterea deciziilor de eutanasiere a câinilor din adăposturile publice şi private şi permite autorităţilor locale să subvenţioneze din bugetele proprii acţiunile de sterilizare, identificare şi înregistrare a câinilor de rasă comună fără stăpân. În plus, se precizează că imobilizarea acestor câini aflaţi în afara adăposturilor trebuie coordonată de un medic veterinar, potrivit sursei citate.

Citeste și:  Testul de la Evaluarea Națională de clasa a II-a va dura mai mult. Ce alte noutăți au fost anunțate pentru anul şcolar 2024-2025

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.