Făgărășenii au decis ce proiecte vor fi implementate de Primăria Făgăraș, în cadrul programului de bugetare participativă 2024

Etapa de vot din cadrul procesului de Bugetare participativă a ajuns la final. 6 proiecte, din cele 11 eligibile, urmează să fie implementate de Primăria Municipiului Făgăraș în următoarele 24 luni.

Conform regulamentului procesului de Bugetare Participativă 2024, CAP. 12, Art. 1, este prevăzut faptul că „Vor fi implementate proiectele cu cel mai mare număr de voturi (cu respectarea prevederilor prezentului Regulament și a reglementărilor legale în vigoare) până la concurența bugetului maxim alocat apelului de proiecte, indiferent de domeniul din care fac parte”, fiind selectate spre implementare următoarele 6 proiecte:

“Repere în Făgăraș – amenajare zonă picnic”– se propune crearea unui loc de picnic cu zone de grătare, mese și bănci acoperite, într-o zonă verde pusă la dispoziție de Primăria Făgăraș pentru petrecerea timpului liber prin încurajarea organizării unor activități de picnic cu familia și prietenii într-un spațiu amenajat corespunzător. Vezi aici.

Citeste și:  USR propune lege prin care universitățile să asigure 75% din locurile pentru stagii de practică studenților

“Cișmele urbane la fiecare pas” – inițiatorul proiectului propune amenajarea a două cișmele publice, cu un design modern și rezistent, în zona centrală cu posibilitatea de a bea apă atât omul cât și animalele de companie. Vezi aici.

“Parc de ciclism pentru copii și educație rutieră”– proiectul propus vizează amenajarea unui parc dedicat ciclismului și educației rutiere care va oferi un spațiu sigur pentru exerciții fizice, promovând sănătatea și un stil de viață activ. Părculețul servește ca un mediu controlat unde copiii pot învăța regulile de circulație, reducând riscul accidentelor. Vezi aici.

“Transformare debarcader în zonă de relaxare” – inițiatorul proiectului propune transformarea fostului debarcader intr-o zonă de relaxare de tip terasă. Vezi aici.

Citeste și:  Peste 175.000 de persoane şi aproximativ 58.700 de mijloace de transport au tranzitat fro­ntiera în ultimele 24 de ore

“Litere volumetrice luminate pe suport monobloc – “I ♡ FĂGĂRAȘ”. Inițiatorul propune amplasarea unei machete autentice pe zona de promenadă, în imediata apropiere a Cetății Făgărașului prin care se va crea un spațiu dedicat fotografiei. Vezi aici.

“Amenajare ganguri pietonale + iluminatul acestora” – prin acest proiect se propune amenajarea gangurilor pietonale și iluminarea acestora arhitectural pentru a securiza și a facilita accesul în aceste zone. Vezi aici.

Pentru implementarea acestor proiecte, Primăria Municipiului Făgăraș a alocat un buget de 500.000 de lei (aproximativ 100.000 de euro), care va fi utilizat în următorii doi ani.

„Prin acest proces de bugetare participativă, comunitatea noastră demonstrează că are puterea de a decide în mod direct asupra investițiilor locale, contribuind astfel la dezvoltarea unui Făgăraș mai bun, pentru toți locuitorii săi”, transmit reprezentanții primăriei.

Citeste și:  Forma de organizare a concursului de rezidențiat va rămâne nemodificată

Mai multe detalii găsiți pe site-ul https://bp.primaria-fagaras.ro. Informații suplimentare puteți obține prin e-mail la adresa bpfagaras@gmail.com, la numarul de telefon 0368402949, interior 112 sau mobil 0757077500.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.