Intâlnirea Fiilor Satului Paloş

În cadrul proiectului „Tradiții și obiceuri din Comuna Cața”, iniţiat de Primăria şi Consiliul Local Caţa cu sprijinul Consiliului Județean Brașov, sâmbătă, 31 august, sunteţi invitaţi la întâlnirea Fiilor Satului Paloş.

Scopul evenimentului este promovarea portului și tradițiilor din satul Paloș prin organizarea unui eveniment la care au fost invitați şi rechemați în satul natal localnicii plecaţi în alte locuri din țară sau în străinătate.

Ziua va începe cu participarea la slujba religioasă, apoi toți participanții vor juca hora românească în centrul localităţii, după care alaiul se va deplasa spre Căminul Cultural din satul Paloș. Aici, începând cu ora 13:00, va avea loc un spectacol artistic susținut de Oana Bozga Pintea, Dan Dărăbanț și Formația PROLOG, şi Ansamblul Junii Brașovului.

Citeste și:  Sportivi din 15 ţări, la Râşnov, în weekend, la Cupa Mondială de vară la sărituri cu schiurile

Această manifestare de suflet pentru comunitatea din Paloş reprezintă cel de-al doilea eveniment inclus în proiect, după Zilele Satului Drăuşeni, care a avut loc pe 15 august.

„Tradiții și obiceuri din Comuna Cața” reprezintă un proiect susţinut financiar de Consiliul Judeţean Braşov cu suma de 30.000 de lei, în cadrul Programului de finanţări nerambursabile acordate din bugetului judeţului pe anul 2024 pentru evenimente culturale organizate de autorităţi şi instituţii publice locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.