La sediul Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” a avut loc ceremonia de depunere a jurământului militar de către soldații profesioniști

Astăzi, 30 august 2024, la sediul Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” a avut loc ceremonia de depunere a jurământului militar de către soldații profesioniști din structurile militare subordonate Statului Major al Forțelor Aeriene.

Comandantul (rectorul) Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, domnul General de flotilă aeriană Marius Șerbeszki, a dat citire mesajului Șefului Statului Major al Apărării cu prilejul depunerii jurământului militar de soldații profesioniști. Ulterior, militarii au depus juramântul militar în fața Drapelului de Luptă, iar preotul militar a rostit rugăciunea de sacralizare a legământului.

În încheiere, comandantul (rectorul) Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” a înmânat fiecărui soldat profesionist insigna-simbol și certificatul care atestă depunerea jurământului militar și a avut loc defilarea efectivelor participante la ceremonie.

Citeste și:  S-a stabilit data oficială pentru Black Friday 2024 în România

Depunerea jurământului militar reprezintă ceremonia prin care se consfințește legământul de credință față de patrie, aceasta fiind în același timp începutul carierei profesionale ce are la bază onoarea, loialitatea, curajul și devotamentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.