Primul ghiozdan 2024: Suprize pentru mii de elevi și premii de 300 de lei pentru cei cu rezultate excelente

Elevii din clasa pregătitoare primesc, în prima zi de școală, un ghiozdan complet echipat printr-un program susținut de autoritățile locale.

Programul „Primul ghiozdan 2024” aduce o surpriză plăcută pentru copiii care pășesc pentru prima dată în sălile de clasă: fiecare bancă va avea un ghiozdan complet dotat, grație inițiativei autorităților locale.

Peste 2.100 de copii care vor începe școala luna viitoare în Covasna vor primi ghiozdane și rechizite școlare prin programul „Primul ghiozdan”, lansat de Consiliul Județean (CJ) Covasna acum 12 ani. Președintele CJ, Tamas Sandor, a anunțat că bugetul de 200.000 de lei alocat în acest an a permis achiziționarea a 2.180 de ghiozdane echipate cu toate cele necesare: penare, ecusoane, creioane colorate, carioca, recipiente pentru apă și cutii de sandvișuri. „În septembrie, 2.180 de elevi din clasa pregătitoare vor primi ghiozdane echipate. Valoarea totală a programului este de 200.000 de lei, iar fiecare pachet costă 90 de lei”, a declarat Tamas Sandor pe Facebook.

Citeste și:  Peste 175.000 de persoane şi aproximativ 58.700 de mijloace de transport au tranzitat fro­ntiera în ultimele 24 de ore

În Maramureș, 2.550 de copii din clasa pregătitoare vor beneficia de același program, finanțat din bugetul județului. Consiliul Județean Maramureș a alocat suma de 275.987,78 lei pentru achiziționarea ghiozdanelor și rechizitelor, fiecare ghiozdan conținând un penar, creioane colorate, un creion, o ascuțitoare, o radieră, un lipici, hârtie glasată, un bloc de desen și două caiete. Față de anul precedent, numărul de ghiozdane a crescut, iar ghiozdanele vor fi distribuite în 74 din cele 76 de unități administrativ-teritoriale din județ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.