Lotul României care a participat la Jocurile Paralimpice Paris 2024 s-a întors acasă

Cu multă bucurie, Elisabeta Lipa a întâmpinat delegația la Salonul Oficial al Aeroportului „Henri Coandă”, alături de Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, doamna Sally Wood – Lamont, președintele Comitetului National Paralimpic, Romania, de prieteni, familii, colegi ai sportivilor, susținători dar și mulți jurnaliști.

România a încheiat Jocurile Paralimpice Paris 2024 cu o medalie de aur, cucerită de Alexandru Bologa la para judo, clasa J1, cat. -73 kg, și una de bronz, obținută de Camelia Ciripan, la para tenis de masă simplu feminin (cat. WS6).

Celălalt reprezentant al României la para judo, Daniel Vargoczki, a ocupat locul 7 la clasa J2, cat. -73 kg.

La para ciclism, Eduard Novak a încheiat Jocurile Paralimpice de la Paris cu două locuri 7 (la 1.000 m contratimp individual pe velodrom, cat. C4-5, și urmărire individuală 4000 m pe velodrom, cat. C4) şi un loc 10 (la contratimp individual pe şosea, cat. C4), retrăgându-se din competiție și din sportul paralimpic, conform declarației făcute, înainte de ultima probă, cea de șosea fond.

Bobi Simion, al doilea reprezentant al României la para tenis de masă, a ocupat locul 9 în proba de simplu masculin, cat. MS6, și locul 17 la dublu mixt (XD17), alături de Camelia Ciripan.

Theodor Matican, al doilea reprezentant al României la para ciclism, a ocupat locul 11 în proba de contratimp pe şosea (cat. T1-2) și locul 10 în cursa de fond pe șosea la para-ciclism, la T1-2.

La nici o lună de zile de la Jocurile Olimpice am trăit, din, nou o bucurie imensă prin aceste rezultate fumoase pe care acești sportivi minunați, o echipă mică, dar puternică a reușit în cele 12 zile petrecute acolo să ne aducă multă bucurie în suflete. Am fost la Paris, alături de ei și vreau să vă spun că am trăit niste emoțîi foarte mari. Pe Alex Bologa îl urmăresc și sunt cu ochii pe el de două ediții ale Jocurilor Paralimpice: la Rio 2016 a cucerit bronzul olimpic, la Tokyo bronzul olimpic, iar în seara în care am ajuns în satul paralimpic de la Paris, înainte de marea finală, i-am zis “Alex, eu simt că tu vei ieși campion olimpic!” Și mă bucur că a reușit să ne aducă această bucurie imensă și îi mulțumesc lui, mulțumesc tuturor antrenorilor, colectivului tehnic, tuturor celor care au stat în spatele lor și i-au ajutat.

Camelia Ciripan este foarte determinată și a vrut din tot sufletul ei să demonstreze că performanța nu are limite, iar atunci când iți dorești cu adevărat să faci ceva, nu ai cum să nu reușești.

Acești sportivi minunați sunt un model pentru noi toți, iar eu îi iubesc foarte mult. Am reușit să mă atașez de ei că și de ceilalți sportivi care ne-au adus atâta bucurie la Jocurile Olimpice, mă bucur că sunt susținuți nu doar de mine, ci și de dumneavoastră, iar performanța lor trebuie pusă în valoare.

Felicit și staff-ul sportivilor format din: Ciprian Anton – șeful delegației, Gergely Tamaș – antrenor principal, Jacob Daniel Tipper – antrenor, Sorin Matican – antrenor, Alexandru Bogdan Gheorghe – antrenor principal, Dan Marian Năsui – antrenor secund, Gergely Gabor Csaba – sparring partner, Narcis-Ovidiu Mureşan – fizioterapeut, Mihail Rusu – mecanic, Paul Răzvan Marinescu – însoţitor.

Foto: Agenția Națională pentru Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.