Ziua Mondială a Turismului. Conferința internațională „Convergențe Globale: Turism, Pace și Educație pentru o Lume Interconectată”, la Brașov

Cu prilejul Zilei Mondiale a Turismului, Asociația Profesorilor și Mentorilor din Turism „Edu4Tourism”, Federația Industriei Hoteliere din România și Asociația Smart City Brașov anunță conferința internațională „Convergențe Globale: Turism, Pace și Educație pentru o Lume Interconectată”. Evenimentul va avea loc pe data de 27 septembrie 2024, între orele 10:00 și 15:30, la Hotel Aro Palace din Brașov.

Conferința se concentrează pe tema „Turismul și Pacea”, subliniind rolul turismului ca forță esențială pentru susținerea păcii globale și ca mijloc de promovare a înțelegerii interculturale.
Evenimentul va explora cum turismul poate contribui la dezvoltarea unei culturi a păcii prin educație și practici sustenabile, evidențiind cele mai noi strategii de formare profesională adaptate la nevoile sectorului.

Citeste și:  12 persoane, salvate de pe munte în ultimele 24 de ore

Agenda conferinței cuprinde subiecte de actualitate și invitați importanți, printre care se numără prof.univ. dr Gustav Meiseles de la Universitatea din Haifa și Florian Van der Bellen de la PKF Hospitality Group, care vor discuta despre turism ca pilon al păcii internaționale și destinații sustenabile. De asemenea, vor fi abordate teme legate de formare profesională în turism, cu participarea domnului Florian Lixandru, Secretar de stat la Ministerul Educației și a altor experți în domeniu. Evenimentul va arunca o privire și asupra Olimpiadei Internaționale de Meserii Worldskills Lyon 2024, oferind o perspectivă unică asupra competiției din partea competitorilor și experților implicați.


Suntem mândri că reușim să organizăm pentru a treia oară conferința care promovează cooperarea între profesori și specialiști în interesul comun al formării tinerilor pentru turism și industria ospitalității. În acest an, turismul este sărbătorit prin evidențierea legăturii sale cu pacea mondială iar conferința „Convergențe Globale: Turism, Pace și Educație pentru o Lume Interconectată” evidențiază conceptul de Pace Pozitivă ca principal factor de generare a prosperității economice și sociale.”, declară prof. Larisa Ile, președintele Asociației Profesorilor și Mentorilor din Turism Edu4Tourism.

Citeste și:  Caravana TIFF Unlimited ajunge la Brașov între 4 și 6 octombrie


De Ziua Mondială a Turismului, prin discuțiile din cadrul meselor rotunde, vom aborda teme precum importanța înțelegerii interculturale, dezvoltarea competențelor de comunicare în ospitalitate, a educației și învățării continue în turism, rolul alinierii programelor de studiu la nevoile specifice actuale ale domeniului turismului și ospitalității, adaptate la schimbările psihologiei transgeneraționale și echipelor multiculturale, atât din perspectiva felului în care este abordată munca, cât și din cea a așteptărilor clienților, pentru a asigura formarea profesională potrivită cu provocările practice pe care le avem în aceste vremuri”, adaugă Simona Constantinescu, Președintele Federației Industriei Hoteliere din România.


Evenimentul este recunoscut de UNWTO – Organizația Mondială a Turismului, ca parte a manifestărilor dedicate Zilei Mondiale a Turismului 2024 (https://www.unwto.org/world-tourism-day-2024) și se desfășoară cu sprijinul programului Comisiei Europene „Pactul pentru competențe”, una dintre acțiunile emblematice ale Agendei europene pentru competențe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.