Caravana ROENEF ajunge la Brașov. Casa demonstrativă nZEB va fi prezentată în Campusul Coresi

Caravana ROENEF, proiect dedicat promovării eficienței energetice pentru clădiri, organizat de ROENEF și ING Bank România, își continuă traseul național și ajunge la Brașov, al treilea din cele șase orașe vizitate. Evenimentul are loc pe parcursul a două zile consecutive, 26 și 27 septembrie, în Campusul Coresi.

Elementul central de atracție al Caravanei ROENEF este casa demonstrativă nZEB, unde vizitatorii pot explora soluții inovatoare pentru eficiența energetică, conforme cu standardele nZEB. Indiferent dacă sunt specialiști sau persoane interesate de acest domeniu, publicul va avea ocazia să participe la seminare și prezentări interactive, menite să ofere informații despre cele mai moderne tehnologii și exemple de bune practici pentru optimizarea consumului de energie în clădiri. De asemenea, experții vor discuta despre oportunitățile de finanțare oferite de parteneri publici și privați și vor furniza detalii despre cum pot fi accesate aceste fonduri.

Citeste și:  Noaptea Cercetătorilor 2024 la Universitatea Transilvania din Brașov: experimente, demonstrații, expoziții, jocuri și aplicații inedite

Evenimentul se va desfășura pe 26 septembrie, între orele 14.30 -18.30, în Coresi Business Campus, din Brașov (str. Turnului nr. 5), iar pe 27 septembrie, între orele 09.30 -13.30 la parterul clădirii de birouri H1 din Campus. Printre speakerii prezenți la eveniment se regăsesc reprezentanți ai autorităților locale/centrale, un reprezentant al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, un reprezentant al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Mihai Moia – director executiv ROENEF, Sergiu Petrea – arhitect și elaborator al proiectului casei demonstrative nZEB, dar și reprezentanți ai Asociației Auditorilor Energetici pentru Clădiri din România (AAECR) și ING Bank România.

„Continuarea Caravanei ROENEF la Brașov ne oferă oportunitatea de a le prezenta și mai multor români noutățile din domeniul eficienței energetice, având în vedere că vorbim nu doar despre tehnologia în sine, ci și despre dorința noastră de a contribui la un viitor mai sustenabil. Clădirile pe care le prezentăm au posibilitatea de a transforma radical atât comunitățile în care acestea sunt prezente, cât și viața oamenilor care trăiesc sau lucrează în ele. Dincolo de îmbunătățirea calității vieții, vorbim și despre reducerea semnificativă a costurilor de operare, dar și de impactul redus al acestora asupra mediului”, a declarat Mihai Moia, director executiv ROENEF.

Citeste și:  S-au pus în vânzare biletele pentru Festivalul 25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP, care va avea loc pentru prima dată la Brașov, în weekendul 28-29 septembrie

Caravana ROENEF este un proiect destinat tuturor persoanelor interesate de subiectul eficienței energetice în cadrul clădirilor, de la proiectanți și auditori energetici și până la reprezentanți ai autorităților locale sau centrale, dezvoltatori imobiliari, constructori și nu în ultimul rând, utilizatori finali ai acestor spații.

Participarea la eveniment este gratuită pentru publicul larg. 

Caravana ROENEF este un proiect  susținut de parteneri importanți, precum ING Bank România – sponsorul principal, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul aparatului de lucru al Guvernului României şi companiile: Alukonigstahl, Aluprof România, Daikin, Danfoss, Knauf Insulation, Peri România, Rockwool, Saint-Gobain, Schneider Electric, Signify, Somfy, Ursa România, Velux și Fibran –  care au pus la dispoziție soluțiile și echipamentele de înaltă eficiență energetică implementate în casa demonstrativă nZEB.

Citeste și:  Daniel Kinyanjui și Loice Chemnung, atleți de elită din Kenya, s-au impus la Brașov Running Festival, în cursa tRUNsylvania International 10K

De asemenea, Caravana a primit și sprijinul altor parteneri instituționali precum: Glulam, Equitone, Energypro Dezvoltare, Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Vată Minerală din România și Asociația Municipiilor din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.