Doi tineri au ajuns după gratii după ce au furat mai multe bunuri în valoare de aproximativ 25.000 de lei, dintr-un imobil din Brașov

Polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Braşov – Secţia 2 Poliţie efectuează acte de cercetare penală, cu persoanele cercetate în stare de arest preventiv, după ce acestea ar fi sustras mai multe bunuri dintr-o locuinţă.

La data de 30 septembrie a.c., în jurul orei 10.00 dimineaţa, echipajul de siguranţă publică şi patrulare din cadrul Secţiei 2 Poliţie a surprins un grup de patru persoane, la scurt timp după ce acestea ar fi sustras mai multe bunuri metalice dintr-un imobil, situat în municipiul Braşov.

Astfel, în urma prinderii în flagrant delict a persoanelor, acestea au fost conduse la sediul unităţii de poliţie, unde cercetările au arătat că cei implicaţi ar fi pătruns fără drept în curtea imobilului nelocuit, apoi în locuinţă, de unde ar fi sustras mai multe bunuri utilizate la instalaţii, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 25.000 de lei, pe care poliţiştii l-au recuperat în întregime, iar bunurile astfel indentificate au fost predate de către poliţiştii persoanei vătămate.

Citeste și:  Voucherele de vacanţă au avut un impact pozitiv semnificativ, mai ales în perioadele de extrasezon

În cauză, pentru faptele săvârșite de către cei identificaţi, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, iar în baza materialului probator, faţă de două persoane, de 26 şi 27 de ani, a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore şi introducerea lor în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Braşov.

Ulterior acestei măsuri, procurorul de caz a formulat cererea de arestare preventivă pe numele celor reţinuţi, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi a admis propunerea, astfel că a emis mandate de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.    

Persoanele cercetate beneficiază de prezumția de nevinovăție, iar la finalizarea verificărilor vor fi dispuse măsurile legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.