350 de alergători vor lua startul, sâmbătă, la crosul nocturn, Brașov Marathon Night Challenge

Competiția de alergare montan, aflată la a doua ediție, propune un traseu iubit de către alergători, dar într-un cadru atipic: întreaga alergare se va desfășura noaptea, la lumina frontalei.

Cea de-a doua ediție a concursului nocturn de alergare montană Brașov Marathon Night Challenge se va desfășura sâmbătă, 5 Octombrie, pe potecile de pe Tâmpa. Evenimentul își propune să ofere participanților o experiență inedită, întreaga alergare desfășurându-se într-un cadru nocturn, continuând astfel tradiția începută în anul precedent.

Declaratie organizator

Conform organizatorilor, singura proba a competiției, crosul de 7.5km și 360m+ diferență de nivel va avea la start aproximativ 350 de alergători pregătiți să accepte o provocare aparte: alergarea pe timp de noapte, la lumina frontalei.

Citeste și:  Voucherele de vacanţă au avut un impact pozitiv semnificativ, mai ales în perioadele de extrasezon

Începând cu ora 14:00, zona expozițională situată pe Aleea Tiberiu Brediceanu va fi deschisă publicului. Participanții vor avea posibilitatea de a-și ridica kit-urile de participare și de a interacționa cu organizatorii, partenerii și sponsorii prezenți în cadrul standurilor amenajate special pentru acest eveniment.

Startul competiției va fi dat la ora 20:15, alergătorii fiind grupați în serii de câte 10 participanți, cu un interval de 1 minut între fiecare grupă. Acest sistem atipic a fost adoptat în vederea neaglomerării zonei Serpentinelor în timpul competiției, dar și pentru a spori competivitatea alergătorilor, aceștia afându-și poziția în clasament abia la finalul competiției.

Traseul are o lungime de 7,5 km și o diferență de nivel de 360m+, iar timpul limita de completare a traseului este de 2h. Punctele de alimentare și hidratare se află în Șaua Tâmpei și în zona de Start/Finish de pe Aleea Tiberiu Brediceanu. Cei aproximativ 80 voluntari vor acoperi întreaga zonă de desfășurare a competiției pentru a asigura buna desfășurare a evenimentului și respectarea strictă a traseului.

Citeste și:  Programul Festivalului Monodramei Independente 2024 | Centrul Cultural Reduta, între 11-13 octombrie

Un aspect important al acestui eveniment este acela că nu vor exista restricții de circulație, facilitând astfel desfășurarea activităților obișnuite ale locuitorilor orașului, fără a compromite experiența competițională.

Prima ediție a Brașov Marathon Night Challenge s-a desfășurat în 2023 și a reunit aproximativ 200 de participanți, toți având vârsta minimă de 16 ani.

Brașov Marathon Night Challenge se distinge prin natura sa atipică, oferind o cursă desfășurată pe timp de noapte, într-un cadru inedit. Acest eveniment reprezintă o provocare pentru participanți, îmbinând exigențele alergării montane cu frumusețea și unicitatea Brașovului în lumina nocturnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.