Dr. Shefali, în premieră în România: O palmă pentru copil înseamnă că el este inutil. Parenting-ul este de fapt despre părinți

 Dr. Shefali în România: ”Prima minciună pe care ne-o spunem ca părinți este că parenting- ul este despre copil. Nu este, este despre părinți! Copiii sunt cei care pot acționa ca un semnal de alarmă care să ne trezească la realitate!”
 Specialiști globali în parenting au explicat la ParentED că unul dintre cele mai comune motive ale conflictelor în relația dintre copii și părinți este legat de probleme sau traume ale părinților, nu ale copiilor. Joaca liberă cu cei mici, afecțiunea, conexiunea și schimbarea perspectivei sunt câteva din soluțiile care pot ajuta atunci când vine vorba despre provocările parenting-ului modern.
 La nivel global, 6 din 10 părinți susțin că a fi părinte este mai dificil decât se așteptau*.

Specialiști globali în parenting au explicat pentru ParentED la București că unul dintre cele mai comune motive ale conflictelor în relația dintre copii și părinți este legat de probleme sau traume ale părinților, nu ale copiilor. Joaca liberă cu cei mici, afecțiunea, conexiunea și schimbarea perspectivei sunt câteva din soluțiile care pot ajuta atunci când vine vorba despre provocările parenting-ului modern.

În premieră pentru țara noastră, psihologul clinician, autorul internațional de bestsellers și unul dintre cei mai cunoscuți experți în parenting la nivel global, celebra Dr. Shefali, recomandată de vedeta de televiziune Oprah Winfrey, a vorbit publicului din România despre cele mai eficiente modalități de a crește
copii autentici, capabili și rezilienți.

Prima minciună pe care ne-o spunem ca părinți este că parenting-ul este despre copil. Nu este, este despre părinți! Niciun părinte nu va crede vreodată că face ceva împotriva copilului său. Părintele va crede întotdeauna că face totul pentru copil, iar aceasta este o problemă fundamentală, pentru că noi facem copii pentru noi înșine, nu pentru ei. Copiii sunt cei care pot acționa ca un semnal de alarmă care să ne trezească la realitate!”, a spus Dr. Shefali.

Totodată, o palmă pentru un copil înseamnă că el este inutil, sau nu este destul de important pentru ca părintele să îl trateze cu respect. Prin negociere cu copilul însă, oferi copilului sentimentul că și el are putere, a mai arătat Dr. Shefali. Jessica Joelle Alexander, expert în parenting și autor al uneia dintre cele mai bine vândute cărți de parenting din toate timpurile, spune că, în Danemarca, este ilegal să lovești un copil. „Ideea că unui copil i-ar putea fi frică de tine este echivalentă cu eșecul în Danemarca. Aici, cea mai mare dorință a părinților este să câștige respectul copiilor lor”.

ParentED este un spațiu de învățare și inspirație pentru părinți, educatori și specialiști din domeniul educației, oferind participanților instrumentele necesare pentru a face față cu succes provocărilor din
educația copiilor în era modernă. Totul în contextul în care 6 din 10 părinți susțin că a fi părinte este mai
dificil decât se așteptau, potrivit unui studiu global*.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.