Autoturism urmărit prin oraș, de către polițiștii brașoveni

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, cu un bărbat în stare de reținere, după ce acesta ar fi încălcat prevederile legislației rutiere.

La data de 05 octombrie a.c., în jurul orei 05:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Brașov au efectuat semnalele regulamentare de oprire față de un autoturism care se deplasa pe strada Grigore Ureche, din municipiul Brașov.

Conducătorul autoturismului s-a conformat semnalelor emise de polițiști, însă imediat după ce a oprit, a coborât din autoturism și a fugit, încercând să se sustragă controlului. Astfel, polițiștii au pornit în urmărire, iar după o distanță scurtă, bărbatul a fost prins și identificat.

Citeste și:  Percheziţii domiciliare pentru destructurarea unei reţele implicate în săvârşirea de infracţiuni asociate criminalităţii organizate

Cu ocazia controlului efectuat, polițiștii au constatat că bărbatul de la volan, de 46 de ani, nu deține permis de conducere, iar autoturismul pe care îl conducea nu are încheiată o poliță de asigurare obligatorie.

Astfel, după ce a fost sancționat contravențional și după administrarea probatoriului, polițiștii au dispus reținerea și introducerea bărbatului în cadrul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov, pentru o perioadă de 24 de ore.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, în care cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.