Aproximativ 1.500 situații de urgență, gestionate de pompierii militari în ultimele 24 de ore

În cursul zilei de ieri, pompierii salvatori au gestionat aproximativ 1.500 situații de urgență, printre care se numără acordarea măsurilor de prim ajutor, stingerea incendiilor și operațiuni destinate protecției comunităților.

În acest interval de timp, echipajele operative au acționat pentru stingerea celor 39 de incendii izbucnite în diverse zone ale țării și pentru gestionarea celor 211 situații ce puteau pune în pericol viețile și bunurile semenilor, precum și siguranța animalelor.

De asemenea, tot în cursul zilei de ieri, echipajele de descarcerare au acționat în 10 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele avariate din cauza accidentelor rutiere.

În toată această perioadă, echipajele SMURD au derulat 1.226 de misiuni, în urma cărora peste 1.200 de persoane aflate în dificultate au fost asistate medical.

Citeste și:  România a suspendat total o convenție cu Rusia veche de 31 de ani privind impozitele pe venit şi pe capital

Datorită răspunsului eficient furnizat de către pompieri pe timpul misiunilor derulate ieri, 12 persoane aflate în situații critice au fost salvate.

Adoptarea unui comportament preventiv poate salva vieți și bunuri.

Consultați sursele oficiale de informare unde regăsiți măsurile de comportare ce trebuie adoptate înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență.

Accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, de pe AppStore și Google Play.

Sursa: IGSU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.