Primarul George Scripcaru a depus astăzi jurământul și a început un nou mandat în fruntea Municipalității

Este cel de-al cincilea mandat pentru George Scripcaru, după cele din perioada 2004 – 2020. În cadrul aceleiași ceremonii a avut loc depunerea jurământului și constituirea noului Consiliu Local.

Astăzi, 21 octombrie, în cadrul ședinței privind ceremonia de constituire a Consiliului Local, convocată de prefectul Cătălin Văsii și prezidată de decanul de vârstă al consilierilor locali, Dan Grigorescu, primarul ales George Scripcaru și 25 dintre cei 27 de consilieri au depus jurământul față de cetățenii municipiului Brașov.

,,Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună-credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului Brașov. Așa să îmi ajute Dumnezeu!”, este textul pe care primarul George Scripcaru și fiecare dintre cei 25 de consilieri locali l-au rostit în această ședință festivă.

Odată cu depunerea acestui jurământ, primarul George Scripcaru și-a intrat în exercițiul de drept al mandatului, iar Consiliul Local este legal constituit, conform Codului Administrativ.

,,Îmi doresc să am o colaborare foarte bună cu întreg Consiliul Local, cu toți consilierii locali, indiferent de partidul pe care îl reprezintă fiecare în parte, să recuperăm etapele care au fost irosite în ultimii patru ani, pentru că sunt proiecte care, din păcate, nu s-au derulat și s-au pierdut și oportunități și finanțări accesate din bani europeni. De asemenea, îmi doresc să recâștigăm locul Brașovului pe primele locuri, în competiție cu celelalte municipii reședință de județ din România și să facem în așa fel încât cetățenii municipiului Brașov să spună că au ales un primar bun, de la care au așteptări, și un consiliu local la fel reprezentativ, care să răspundă necesităților municipiului Brașov. Iar acest lucru îmi propun să îl realizăm împreună cu Consiliul Județean, cu președintele ales al Consiliului Județean, împreună cu parlamentarii, miniștrii sau reprezentanți ai județului Brașov, care vor fi în structurile guvernamentale sau parlamentare, cu europarlamentari care sunt în Parlamentul European, să reușim să adunăm toate lucrurile și energiile, pe care să le canalizăm pentru ceea ce înseamnă rezolvarea problemelor cetățenilor municipiului Brașov. Obiectivul nostru este să dezvoltăm Brașovul în următoarea perioadă, în așa fel încât atunci când cineva este întrebat în ce oraș s-ar muta din România, fie că este în țară, fie că este în străinătate, să spună că la Brașov este cel mai bine”, a declarat primarul George Scripcaru, la finalul ceremoniei.

Cei 25 de consilieri locali care au depus astăzi jurământul sunt reprezentanții a trei alianțe politice Alianța Electorală PSD PNL Brașov, Alianța Electorală Uniți pentru Brașov (USR+PMP+Forța Dreptei+FDGR), Alianța Pentru Unirea Românilor (AUR), cărora li se adaugă independentul Dan Grigorescu.

Lista consilierilor locali:

1) Pătraşcu Lucian – Alianța Electorală PSD-PNL

2) Rusu Sebastian-Mihai – Alianța Electorală PSD-PNL

3) Codreanu Adrian – Alianța Electorală PSD-PNL

4) Crivineanu Alexandra Ioana – Alianța Electorală PSD-PNL

5) Ghiță Dan Dumitru – Alianța Electorală PSD-PNL

6) Bâscă Sorin-Adrian – Alianța Electorală PSD-PNL

7) Chiricheș Andrei-Ciprian – Alianța Electorală PSD-PNL

8) Anton Cătălin – Alianța Electorală PSD-PNL

9) Henegar Ioana-Adriana – Alianța Electorală PSD-PNL

10) Diaconu Pamela Maria – Alianța Electorală PSD-PNL

11) Mihai Costel – Alianța Electorală PSD-PNL

12) Timariu Cristina – Alianța Electorală PSD-PNL

13) Coliban Allen – Alianța Uniți pentru Brașov

14) Balazs Horațiu-Felix – Alianța Uniți pentru Brașov

15) Lupu Liviu Sebastian – Alianța Uniți pentru Brașov

16) Grigoriu Olivia Ioana – Alianța Uniți pentru Brașov

17) Gheorghe Alexandru-Cosmin – Alianța Uniți pentru Brașov

18) Neculăescu Marius-Tibi – Alianța Uniți pentru Brașov

19) Ghiza Ilinca – Alianța Uniți pentru Brașov

20) Moraru Beatrice – Mihaela – Alianța Uniți pentru Brașov

21) Ichim Vasile Sebastian – Alianța Uniți pentru Brașov

22) Iftime Mihai Ciprian – Alianța Uniți pentru Brașov

23) Cențiu Radu Alexandru – Alianța Uniți pentru Brașov

24) Dimitrescu Daniel Constantin – AUR

25) Grigorescu Ovidiu Dan – candidat independent

Referitor la colaborarea cu Consiliul Local, primarul George Scripcaru a precizat că este un om al dialogului și al parteneriatului, și că se așteaptă ca aleșii locali, indiferent de partidul din care fac parte, să lucreze în interesul brașovenilor.

,,Îi invit pe toți consilierii locali să țină cont de acest jurământ pe care l-au depus astăzi, pentru că au jurat să își pună toată energia și toată priceperea în folosul cetățenilor municipiului Brașov, aleși la alegerile din 9 iunie. Și să înțeleagă că suntem responsabili cu toții pentru ceea ce se va întâmpla în următoarea perioadă, în următorii patru ani de zile, în municipiul Brașov”, a completat primarul George Scripcaru.

La o ședință viitoare, vor fi validați și ceilalți doi consilieri locali, unul reprezentând Alianța Electorală PSD-PNL, iar celălalt Alianța Pentru Unirea Românilor (AUR). Aceștia îi vor înlocui pe George Scripcaru, primarul ales al Brașovului, și Dan Tanasă, care a optat pentru funcția de deputat.

Vă reamintim că în urma alegerilor din 9 iunie, în cadrul cărora peste 112.000 de brașoveni (dintr-un total de 242.959 de alegători) și-au exprimat opțiunile pentru alegerea primarului și consilierilor locali, componența consiliului local este următoarea:

– Alianța Electorală PSD PNL Brașov – 13 mandate, cu un total de 43.601 voturi (40,37% din numărul total al voturilor valabil exprimate);

– Alianța Electorală Uniți pentru Brașov (USR+PMP+Forța Dreptei+FDGR) – 11 mandate, cu 39.593 voturi (36,66% din numărul total al voturilor valabil exprimate);

– Alianța Pentru Unirea Românilor (AUR) – 2 mandate, cu 8.693 de voturi (8,05% din numărul total al voturilor valabil exprimate);

– Candidat independent Grigorescu Ovidiu Dan, 1 mandat, cu 3.513 voturi (3,25% din numărul total al voturilor valabil exprimate).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.