A doua ediție a Cupei Veraflor la Handbal și Baschet în scaun rulant, în perioada 15 – 19 septembrie, la Brașov

A doua ediție a Cupei Veraflor la Handbal și Baschet în scaun rulant, în perioada 15 – 19 septembrie 2022, la Brașov. În acest an vor participa echipe din Turcia, Ucraina și 4 echipe din România conform programului competiṭional.

„Anul 2022 este un an propice desfașurării acestei competitii, în condiții impecabile, fără restrictii și cu o experiență anterioară foarte eficientă în organizarea competiției în bune condiții a acestei a 2-a ediții, ne dorin să vedem brașovenii alături de noi la această experiență inedită”, transmit organizatorii.

La acest eveniment și-au anunțat participarea echipe din: Turcia și Ucraina, Brașov, Argeș și Sibiu. Prin participarea celor patru echipe din România la acest turneu se dorește și efectuarea formării lotului national prin selectarea celor mai buni jucători în scaun rulant în vederea participării la campionatul European și Mondial de handbal în scaun rulant din Leiria, Portugalia din perioada lunii noiembrie 2022.

Citeste și:  Ediție istorică FIDELIS: Cea mai mare sumă investită în cadrul unei emisiuni 

În data de 16 septembrie, în prima parte a zilei se vor desfășura o sesiune de work-shopuri despre handbal și baschet în scaun cu rotile la care vor participa 100 de tineri din unitățile de învățământ din Brașov și din îmrejurimile brașovului.

S-a propus acest schimb de experienta pentru a creea o punte de înțelegere și o mai mare deschidere a tinerilor față de sportul adaptat si o mai mare implicare a comunității în dezvoltarea și promovarea mișcării sportive accesibile persoanelor cu dizabilități.

În partea a 2-a a zilei va avea loc un antrenament cu public a echipei Veraflor Brașov în Campusul Coresi, pentru a face cunoscută competiția.

Astfel, începând cu ora 8:00 și până la ora 20:30 data de 17 septembrie – prima zi de competiție este dedicată Handbalului, cele 6 echipe vor fi împarțite în 2 grupe de 3 echipe ce vor juca câte 2 meciuri. Din aceste grupe se vor afla locurile 1, 2 si 3 care se vor lupta pentru clasamentul final cu corespondentul din cealaltă grupă. La final se vor premia echipele de pe podium.

Citeste și:  Atenție drumeți montani! Munții Făgăraș îngheață - echipamentul de iarnă, obligatoriu!

Ziua de 18 septembrie este rezervată Baschetului pe același format ca și competiția de Handbal, iar la finalul zile după premiere se va organiza un eveniment de închidere a competiției.

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.