A fost lansat în dezbatere publică Ghidul privind finanţările nerambursabile pentru operatorii din domeniul social (BRAȘOV)

Primăria Municipiului Brașov a lansat marți, 15 februarie, în dezbatere publică proiectul Ghidul solicitantului privind finanţările nerambursabile din bugetul local al municipiului Braşov pentru activităţi nonprofit de interes local. Principalele modificări față de ghidul de anul trecut se referă la extinderea ariilor prioritare pentru care se acordă finanțare și la modificarea criteriilor pe care solicitanții trebuie să le îndeplinească. Totodată, începând cu acest an, organizațiile din domeniul social pot depune proiectele și online pe portalul www.primariabrasovenilor.ro la secțiunea Finanțare Proiecte Sociale.

„Am lansat în consultare publică Ghidul pentru finanțarea proiectelor pe servicii sociale, pentru acest an. Scopul acestui ghid este de a pune la dispoziția fundațiilor, asociațiilor, organizațiilor care fac servicii sociale, finanțare pentru proiectele pe care vor să le implementeze în comunitate. Noutatea în acest an este că, în urma discuțiilor pe care le-am avut cu HOSPICE Casa Speranței și a prezentării proiectelor pe care aceștia le fac, am introdus și o linie de proiecte despre și pentru Sănătate Mintală. Ariile prioritare pentru acest an vor fi pentru victimele violenței în familie, violenței domestice, pentru vârstnicii care sunt singuri sau au nevoie de suport, pentru persoanele cu dizabilități și copii cu dizabilități și proiectele despre și pentru sănătatea mintală. Invităm pe toți brașovenii să ne trimită sugestiile și propunerile lor, privind modificarea acestui ghid de finanțare a serviciilor sociale, până pe data de 8 Martie“, a precizat viceprimarul Flavia Boghiu.

Conform ghidului de finanțare, valoarea maximă a finanțării pe care Municipalitatea o acordă este de 50.000 de lei, sumă ce reprezintă maxim 90% din valoarea proiectului, restul sumei va trebui să fie asigurată de solicitant. În acest an, Consiliul Local a aprobat suma de 500.000 de lei pentru finanțarea, prin intermediul acestui ghid, a proiectelor din domeniul social.

Citeste și:  IMM-urile brașovene au un mediator în relația cu instituțiile statului

Arii prioritare pentru care se alocă finanțare în acest an sunt cele care se adresează beneficiarilor aflați în următoarele situații de vulnerabilitate sau teme prioritare pentru:

– victime ale violenţei în familie;

– vârstnicii aflaţi în situaţie de risc social (fără suport material şi familial, cu venituri mici şi cu susţinători legali fără posibilităţi materiale, bolnavi şi capacitate redusă de realizare a unor activităţi de auto-gospodărire, fără adăpost etc);

– copiii cu dizabilităţi sau cu întârzieri în dezvoltare;

– persoane cu dizabilități;

– servicii sociale despre și pentru sănătate mintală.

Vor fi supuse evaluării numai solicitările care întrunesc următoarele criterii generale de selecţie: programele şi proiectele sunt de interes public local; promovează şi adaugă identitate imaginii municipiului Brașov (la nivel naţional şi internaţional); este dovedită capacitatea organizatorică şi funcţională a beneficiarului finanţării prin: experienţă în domeniul administrării altor programe şi proiecte similare, capacitatea resurselor umane de a asigura desfăşurarea programului sau proiectului la nivelul propus, experienţă în colaborare/parteneriat cu autorităţile publice, cu alte organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale din ţară şi din străinătate, după caz.

Citeste și:  MDLPA: Analiza progresului în implementarea Strategiei Naționale de Reducere a Riscului Seismic

P roiectul Ghidului de finanțare nerambursabilă pentru proiecte culturale poate fi accesat pe portatul Primăriei Brașov, www.brasovcity.ro, secțiunea Consiliul Local, proiecte de hotărâre – dezbatere publică, sau accesând adresa https://www.brasovcity.ro/ro/consiliul_local/proiecte_de_hotarare_dezbatere_publica/13200/ .

Brașovenii sunt invitați să vină cu propuneri de completare sau modificare a acestui proiect de strategie până în data de 8 martie, pe e-mail-ul infopublice@brasovcity.ro, pe site-ul primăriei sau prin intermediul Centrului de Informaţii pentru Cetăţeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.