A fost lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale, precum și a taxelor speciale pentru anul 2023

Municipalitatea a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale, precum și a taxelor speciale pentru anul 2023.
Propunerea executivului este de a menține același nivel al impozitelor și taxelor ca cel din acest an. Precizăm că impozitele și taxele locale nu au mai fost majorate în municipiul Brașov din anul 2017.
Valoarea acestora trebuie actualizată, conform Codului Fiscal*, cu indicele de inflație din anul anterior. În anul 2021 indicele de inflație a fost de 5,1%.
*,,Codul Fiscal, articolul 491- Indexarea impozitelor şi taxelor locale
(1) În cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respective se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”.

Citeste și:  Elevii din Ploiești blocați în gara din Buda în timpul călătoriei către Brașov în „Săptămâna Verde”

Proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale, precum și a taxelor speciale pentru anul 2023 poate fi accesat pe portatul Primăriei Brașov, www.brasovcity.ro, secțiunea Consiliul Local, proiecte de hotărâre – dezbatere publică, sau accesând adresa:https://www.brasovcity.ro/ro/consiliul_local/proiecte_de_hotarare_dezbatere_publica/13203/%20.

Brașovenii sunt invitați să vină cu propuneri de completare sau modificare a acestui proiect de hotărâre până în data de 8 martie, pe e-mail-ul dirfiscala@dfbv.ro, pe site-ul primăriei, la proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice, sau prin intermediul Direcției Fiscale, str. Dorobanților nr. 4.

*Valorile impozitelor și taxelor locale din proiectul de hotărâre nu conțin actualizarea cu indicele de inflație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.