A fost lansat Muzeul Pandemiei, la care pot contribui și brașovenii

Te-ai gândit care este obiectul de care te-ai atașat cel mai tare în ultimele 12 luni și pe care, poate, ai vrea să îl uiți? Acum, îl poți dona unui muzeu! Rețeaua Națională a Muzeelor (RNMR) lansează Muzeul „Identități Fragile” (Muzeul Pandemiei), precum și Campania publică de colectare a obiectelor – memorie, care ne-au însoțit pe fiecare dintre noi în pandemie, începând cu luna martie a anului 2020.

Muzeul își propune să dea voce fiecărei emoții personale generată de Covid-19, prin intermediul obiectelor, să expună emoțiile (re)simțite individual, dar experimentate colectiv.

Obiectele sunt limbaj, memorie și metaforă, de aceea povestea fiecărei persoane poate deveni parte din expoziția fizică și/sau virtuală, prin propriul obiect donat. Proiectul muzeal este o invitație la reflexivitate și dialog, la diversitate și înțelegere. Este un filtru de metabolizare a pandemiei trăită individual și experimentată colectiv, din martie 2020 până acum”, spun inițiatorii.

Citeste și:  Dominic Marcu a scris istorie la cea de-a 55-a ediție a Trofeului Râșnov powered by Pro-X

Donațiile de obiecte pot fi făcute în perioada 5 martie – 15 aprilie 2021, în urma completării unui formular de înscriere.

Formular de înscriere, AICI.

Pagina web a proiectului, AICI. ​

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.