A început LUPTA ELECTORALĂ pe etnicii maghiari! Un senator USR Brașov acuză statul român că ÎMPINGE SPRE IZOLARE Harghita și Covasna

Senatorul USR Braşov, Allen Coliban, a vorbit la emisiunea Jurnal de seară de la Digi 24, despre declarațiile președintelui Consiliului Național de Combatere a Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos, legate de măsurile pe care statul ungar le ia pentru maghiarii ardeleni, preluând astfel o parte din atribuțiile statului român în Ardeal, și de pericolul accentuării dezechilibrelor regionale în contextul lipsei infrastructurii de transport și al ritmului accelerat de dezvoltare a Transilvaniei.

„Ca ardelean, consider că statul roman nu își face treaba și că nu se ocupă la fel de bine de toți cetățenii săi, lăsând în urmă sau împingând spre izolare comunități din județe precum Harghita și Covasna, sau regiuni întregi din Moldova. Aceasta este problema de fond, aceasta este ruptura pe care o avem la nivel politic de 30 ani”, a afirmat Allen Coliban.

Citeste și:  Luna curățeniei a eliminat de pe domeniul public și din casele brașovenilor 2.800 de tone de deșeuri

„Brașovul este un conglomerat de culturi și etnii – conform recensământului din 2011, din 227.961 de locuitori, 91% suntem români, 7,1% maghiari, 0,5% sași, 0,4% romi, 0,7% alte etnii (ruși, evrei, greci, italieni, turci), eu la rândul meu având un vecin pe care îl cheama Doniko și un cumnat pe care îl cheamă István. În opinia mea, nu există o problemă interetnică reală, aceste „conflicte” nefiind altceva decât jocul politic latent, reactivat, ca de obicei, în preajma alegerilor. Avem nevoie să gândim politici publice naționale, regionale și locale pentru toți românii. Nicio regiune din țară și nicio comunitate nu trebuie lăsate în urmă”, a conchis senatorul USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.