A început o nouă campanie de dezinsecție în municipiul Brașov

De astăzi, 26 septembrie, a început cea de a cincea campanie de dezinsecție pe domeniul public și privat al municipiului Brașov, este cea de a doua trecere din această etapă. În funcție și de condițiile meteo, această campanie se va încheia vineri, 30 septembrie.

Dezinsecția se va executa atât la sol, pe timpul zilei, cât și spațial, pe timpul nopții, după cum urmează:

  • Dezinsecția de la sol (zonele verzi dintre blocuri, parcuri, locuri de joacă etc) se va desfășura în intervalul orar 7.00-11.00, în funcție de condițiile meteo, cu un număr de 20 de echipe care vor avea în dotare aparate portabile generatoare de ceață rece și caldă.
  • Dezinsecția spațială (străzi, trotuare, parcări) se va desfășura în aceeași perioadă, în intervalul orar 20.30 – 3.00, în funcție de condițiile meteo, cu un număr de 12 echipe cu utilaje de mare putere, generatoare de ceață rece și caldă, cu pulverizare concomitentă.
Citeste și:  Atelier axat pe implicarea directă a cetățenilor în gestionarea bugetului local și pe modul în care ideile brașovenilor pot deveni realitate

Produsul utilizat pentru combaterea țânțarilor adulți este Cymina Super și face parte din grupa principală 3, TP 18, avizată de Comisia Națională pentru Produse Biocide.

Substanța utilizată nu este toxică pentru oameni sau animale și este biodegradabilă.

Dezinsecția pe domeniul public și privat al municipiului Brașov se realizează în șase campanii lunare, a câte trei treceri.

Tratamentele de dezinsecție în spații deschise trebuie să se realizeze în toată perioada caldă a anului, ținând cont de ciclul de înmulțire al țânțarilor. Metodologia de combatere a țânțarilor în mediul urban presupune aplicarea tratamentelor de dezinsecție periodic, întrucât aceștia apar din habitatele larvare netratate (de ex proprietăți particulare) sau focare permanente de suprafață din împrejurimile orașului (lacuri, bălți).

Citeste și:  Studiu LEGO: Creativitatea fetelor este afectată de la vârste fragede de presiunea perfecțiunii și de prejudecățile lingvistice

Rugăm crescătorii de albine ca în perioada efectuării serviciilor de dezinsecție să ia toate măsurile pentru protejarea familiilor de albine.

În paralel, se execută și acțiunea lunară de larvicidare a cursurilor de apă, produsul utilizat fiind VECTOBAC WG, care face parte din grupa principală 3, TP 18, avizată de Comisia Națională pentru Produse Biocide. Substanța utilizată nu este toxică pentru fauna acvatică. Zonele în care se va desfășura această operațiune sunt lacul Noua, pârâurile Ghimbășel și Bârsa, canalele Timiș, Graft și balta de pe strada Plopilor.

Îi rugămpecetățenii municipiului Brașov să evite zonele unde se efectuează serviciile de dezinsecție și larvicidare. În plus, în intervalul 20:30-03:30, în care se efectuează tratamentele de noapte, sunt rugați să țină geamurile închise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.