A început recensământul populaţiei şi al locuinţelor

Astăzi a început recensământul populaţiei şi al locuinţelor, care a fost amânat cu un an din cauza pandemiei de COVID-19. Salariații care se vor autorecenza prin intermediul internetului vor avea dreptul la o zi liberă, plătită de angajator. Procesul se va desfășura până pe 17 iulie 2022.

Recensământul populației și locuințelor se desfășoară în trei etape:

  • 1 februarie – 13 martie 2022: Preluare date din surse administrative şi popularea bazei de date RPL2021;
  • 14 martie – 15 mai 2022: Autorecenzare;
  • 16 mai – 17 iulie 2022: Colectare a datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă (înregistrarea datelor în chestionarul electronic, cu ajutorul tabletelor).
Citeste și:  Galeria terapiilor, ediția a 3-a la Brașov: inspirație pentru șansa copiilor cu nevoi speciale

În premieră, cetăţenii se pot auto-recenza online, iar pentru cei cu abilităţi digitale reduse sunt deschise centre de îndrumare, unde vor fi asistaţi de personal pregătit să introducă datele necesare pentru recensământ.

„Site-ul recensământului poate fi accesat la adresa www.recensamantromania.ro. De pe acest site puteţi intra foarte uşor pe platforma de autorecenzare, este linkul de sus, linkul va fi activ la ora zero a zilei de 14 martie, adică începând de luni. Tot pe site-ul recensământului veţi avea posibilitatea, după ce vă autorecenzaţi, să intraţi în posesia codului de auto-recenzare, în termen de maxim 7 zile de la momentul în care aţi completat chestionarul de recensământ. Acel cod se poate accesa tot din prima pagină a site-ului. De asemenea, acest link va fi activ din 14 martie. Iar în partea de sus a paginii vor exista două tutoriale, unul video şi unul text, care vă vor ghida în procesul de auto-recenzare. Pe site veţi găsi, de asemenea, toate materialele referitoare la recensământ din punct de vedere legislativ, hotărârile Comisiei Centrale a Recensământului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Institutului Naţional de Statistică pentru activitatea Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor, Bogdan Drăghia, într-o conferinţă de presă.

Citeste și:  Peste 100 de bilete de avion au fost vândute de compania Fly Lili, în primele 24 de ore, pentru rutele ce vor fi operate de la Aeroportul Brașov

Foto. fanatik.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.