A murit Benone Sinulescu

Benone Sinulescu a murit la vârsta de 84 de ani. Interpretul de muzica populara era internat de duminica, in urma unei pneumonii care s-a agravat pe fondul altor probleme de sanatate.

Benone Sinulescu s-a născut într-o familie muncitoare la data de 24 mai 1937. Pasiunea pentru muzică și-a descoperit-o încă din copilărie, așa cum avea să povestească peste ani. Obișnuia să cânte urcat în copaci.

Ulterior, regretatul solist a cântat în corul bisericii, la Denii și la Prohod. Legat de talentul său acesta a fost moștenit de la figura paternă, lucru care l-a făcut să meargă mai departe pe drumul care i-a marcat existența.

Citeste și:  Brățările electronice menite prevenirii abuzurilor domestice vor fi implementate în Brașov, precum și în alte 36 de județe

A terminat școala elementară în Sibiu, iar apoi a fost solistul școlii din Pleșcoi, dar și dirijorul corului. A ajuns să cunoască foarte multe piese interpretate de artiste celebre de la noi, printre care se numără Maria Tănase, Ioana Radu sau Maria Lătărețu.

Peste 100 de cântece sunt lăsate moștenire de regretatul cântăreț.

Cântărețul a fost decorat în decembrie 1967, când i-a fost acordat Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a ”pentru merite deosebite și îndelungată activitate artistică”. Apoi, în 2002, președintele României de la acea vreme, Ion Iliescu, i-a conferit Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, ”pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”. Tot Iliescu i-a conferit în 2004 lui Benone Sinulescu și Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D – “Arta Spectacolului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.