A murit o mare legendă a handbalului brașovean și românesc

Doliu in handbalul feminin brașovean și românesc, dupa ce o mare campioana, Irene Oancea, a murit.

Născută în 1943, la Feldioara, Irene Oancea a evoluat 21 de ani numai la echipa de handbal Rulmentul Brașov, grupare alături de care a câștigat titlul național, Cupa României și a ajuns în semifinalele Cupei Campionilor.

Lumea handbalului braşovean şi nu numai a pierdut un OM MARE, un fost sportiv de excepţie, un caracter frumos şi un exemplu de demnitate şi modestie de la care nu aveai cum să nu înveţi, odată ce i-ai stat în preajmă. Dincolo de omul frumos care a fost, printre multe titluri sportive castigate cu echipa de club Rulmentul sau cu Nationala, Irene Oancea a rămas singura vicecampioană mondială a Braşovului la handbal, titlu câştigat în 1973 cu echipa naţională. La iniţiativa clubului Corona, prin preşedintele Liviu Dragomir, anul trecut în luna august, Irene Oancea a fost numită Cetăţean de Onoare al Braşovului, titlu înmânat de primarul George Scripcaru – se arată într-un comunicat postat de ASC Corona Brașov.

Citeste și:  Un brașovean a rămas fără 76.000 de euro, după ce a fost îmbătat de două femei, care i-au propus o partidă de amor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.