Acțiuni ale polițiștilor pentru verificarea legalității deținerii de material lemnos (BRAȘOV)

Mai multe acțiuni pentru verificarea legalității deținerii de material lemnos au fost demarate, ieri, de către polițiștii brașoveni.

  • Ieri, 17 noiembrie 2021, în intervalul orar 14,00 – 18,00, polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Hoghiz au organizat și desfășurat o acțiune pe linie silvică, pe raza localității Ormeniș din județul Brașov.

Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii au depistat 7 bărbați, care transportau cu 7 atelaje hipo, cantitatea de aproximativ 12 mc material lemnos, esență fag, fără a deține aviz de însoțire sau alte documente care să ateste proveniența legală a materialului lemnos. 

„În conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, s-au aplicat 7 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 35.000 lei, fiind dispusă confiscarea cantității de material lemnos, aceasta fiind predată reprezentantului Ocolului Silvic de pe raza de competență”, transmite purtătorul de cuvânt al poliție, comisar Alina Ivan.

  • Tot ieri, în intervalul orar 18.00 – 20.00, polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Râșnov, în colaborare cu jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montani Brașov, au organizat și desfășurat o acțiune pe linia prevenirii transportului ilegal de material lemnos.
Citeste și:  Brașoveanca Timea Lőrincz, prezentă în Geneva la o vizită de lucru

Cu ocazia activităților desfășurate, forțele de ordine au depistat pe raza de competență un bărbat, în vârstă de 64 ani, care transporta cu o autoutilitară material lemnos, specia molid, fără a deține documente legale de proveniență.

„În cauză, s-a procedat la sancționarea contravențională a bărbatului pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, fiind dispusă confiscarea cantității de material lemnos, aceasta fiind predată reprezentantului Ocolului Silvic de pe raza de competență”, a adăugat purtătorul de cuvânt al poliție, comisar Alina Ivan.

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.