Acțiuni ale polițiștilor pentru verificarea legalității deținerii de material lemnos, la Brașov

Ieri, 6 aprilie 2021, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică Brașov au organizat și desfășurat o acțiune pe linie de silvicultură, pe raza localităților Comana de Jos, Crihalma și Ticuș din județul Brașov.

Scopul activităților desfășurate a fost depistarea persoanelor care taie și sustrag material lemnos, precum și legalitatea activităților privind activitatea societăților comerciale, ce au ca obiect de activitate exploatarea și prelucrarea și transportul de material lemnos.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au depistat pe raza localității Ticușul Vechi din județul Brașov, patru bărbați, care fasonau material lemnos și pe care îl încărcau într-un utilaj agricol.

De asemenea, polițiștii au stabilit faptul că unul dintre cei patru bărbați ar fi tăiat fără drept mai mulți arbori din proximitatea unui pârâu, fiind identificate mai multe stive de material lemnos.

Citeste și:  Se deschide sezonul de tenis de câmp 2024, la Baza Sportivă Olimpia Brașov

Cu privire la aspectele constatate, au fost înștiințați reprezentanții instituțiilor cu atribuții în domeniul silvic, în vederea inventarierii și cubării materialului lemnos.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și tentativă de furt, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.