Acțiuni ale polițiștilor pentru verificarea legalității deținerii de material lemnos, la Feldioara și Cristian

  • La data de 23 august 2022, în intervalul orar 16.00 – 18.00, polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Feldioara au organizat și desfășurat, pe raza de competență, o acțiune pe linie rutieră.

Cu ocazia activităților desfășurate, cadrele de poliție au depistat pe DJ 103, pe strada Tudor Vladimirescu, din localitatea Bod, județul Brașov, patru bărbați care conduceau atelaje hipo pe care nu erau montate plăcuțe cu număr de înmatriculare, aceștia neputând prezenta la control documente de deținerea ale vehiculelor. În cauză, în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002 republicată, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 12.000 lei.

De asemenea, pe raza localității Vlădeni, județul Brașov, polițiștii au depistat doi bărbați, care transportau cu atelaje hipo material lemnos, esență carpen, pentru care nu dețineau documente legale de proveniență.

Citeste și:  Serviciul Uber Green se lansează în Brașov. Compania aniversează 6 ani de eco-mobilitate în România

În cauză, conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentantului Ocolului Silvic competent.

  • La data de 23 august 2022, în jurul orei 07.50, polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Zărnești au oprit în trafic, pentru control, pe raza localității Cristian, din județul Brașov, un tânăr, în vârstă de 25 ani, din județul Argeș, care transporta cu o autoutilitară material lemnos, fără a deține aviz de însoțire al mărfii.

Bărbatul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, iar cantitatea de material lemnos a fost confiscată și predată reprezentanților Ocolului Silvic competent.

Citeste și:  Festivalul Filmului European ajunge în luna mai la Brașov

De asemenea, în urma verificărilor efectuate asupra documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că autoutilitara are inspecția tehnică periodică expirată. Astfel, în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002 republicată, a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 1.305 lei și a fost reținut certificatul de înmatriculare.

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.