Acțiuni ale polițiștilor pentru verificarea legalității deținerii de material lemnos

Polițiștii brașoveni au desfășurat, ieri, mai multe acțiuni pentru verificarea legalității deținerii de material lemnos pe raza județului Brașov.

  • Polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Hoghiz efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “tăiere ilegală de arbori”.

În fapt, la data de 10 mai 2021, polițiștii au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112 cu privire la faptul că pe raza localității Ungra din județul Brașov, trei persoane de sex masculin ar tăia, fără drept, material lemnos.

Polițiștii au identificat cele trei persoane ca fiind 3 tineri cu vârste cuprinse între 19 ani și 22 ani din localitatea Comana, județul Brașov.

Citeste și:  Cuba, Peru, Ecuador, Sri Lanka și Spania au fost țările unde studenții Universității Transilvania din Brașov au marcat ziua națională a României

În continuarea cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că cei trei tineri ar fi tăiat, fără drept, material lemnos, specia alun, mărăcine și ulm. Materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentantului Ocolului Silvic de pe raza de competență.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

  • La data de 10 mai 2021, în jurul orei 14.40, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Zărnești au depistat în trafic un bărbat, care conducea un utilaj agricol, ce tracta o remorcă pe raza localității Șinca Nouă din județul Brașov, transportând cantitatea de 2,5 mst material lemnos, esență gorun, fără a deține aviz de însoțire al mărfii.
Citeste și:  ANDRÉ RIEU stabilește un nou record. Patru concerte consecutive în România

În cauză, polițiștii au procedat la sancționarea contravențională a conducătorului auto pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010, fiind dispusă măsura confiscării cantității de material lemnos, aceasta fiind predată reprezentantului Ocolului Silvic de pe raza de competență.

Foto din arhivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.