Activități de prevenire a faptelor de corupție, desfășurate la Brașov

În perioada 3-4 august 2021, ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție- Serviciul Județean Anticorupție Brașov au desfășurat, în contextul Campaniei „M.A.I. etic, M.A.I. integru!”, cu sprijinul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituției Prefectului – județul Brașov, activități de prevenire a faptelor de corupție adresate candidaților la examenul teoretic și practic pentru obținerea permisului de conducere, instructorilor auto și altor cetățeni prezenți în sediul acestui serviciu, precum și în parcarea unui complex comercial de tip mall din Brașov.

În cursul acestor activități au fost prezentate aspecte referitoare la atitudinea ce trebuie adoptată în cazul săvârșirii unor infracțiuni de corupție și obligațiile legale ce revin fiecărui candidat, atât în procesul de instruire în școlile de șoferi, cât și în cel de susținere a examenului pentru obținerea permisului de conducere. De asemenea, au fost evidențiate consecințele implicării în fapte de corupție, dar și importanța semnalării acestora.

Citeste și:  Serviciul Uber Green se lansează în Brașov. Compania aniversează 6 ani de eco-mobilitate în România

Totodată, participanților la aceste activități le-au fost aduse la cunoștință atribuțiile și competențele Direcției Generale Anticorupție, precum și modalitățile de semnalare a faptelor de corupție săvârșite de angajații Ministerului Afacerilor Interne, prezentându-li-se modalitățile de contact ale Serviciului Județean Anticorupție Brașov, cu sediul în municipiul Brașov, str. Nicolae Titulescu, nr. 28, județul Brașov, telefon/fax 0268.311.624, sistemul telefonic gratuit Call-center Anticorupție 0800.806.806 și adresa de e-mail: brasov.dga@mai.gov.ro.

La activitățile preventive au participat un număr de 121 de candidați și 53 de instructori auto, cărora le-au fost înmânate materiale de promovare conținând informații utile din cadrul campaniei „M.A.I. etic, M.A.I. integru!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.