Adoptă un bunic! Cu o scrisoare îi poți face izolarea mai uşoară

Asociaţia „Vă ajutăm din Braşov” e alături de vârstnici în această perioadă. Voluntarii îi ajută pe bătrâni cu donaţii materiale, dar le sunt alături şi emoţional. Cei care „adoptă un bunic” ţin legătura cu acesta prin scrisori sau telefon, potrivit Mediafax.

Încă dinainte de epidemie şi de măsurile de distanţare socială, Silvia se gândea la bunicii nimănui, la vârstnici care au nevoie de ajutor material, dar cărora cel mai mult le lipseşte interacţiunea.

Când s-au impus însă şi interdicţiile de circulaţie pentru cei peste 65 de ani, tânăra a ştiut că trebuie să se apuce de treabă.

O singură postare pe Facebook a fost de ajuns pentru ca Asociaţia „Vă ajutăm din Braşov” să adune în jurul ei zeci de voluntari.

Citeste și:  Marșul bicicliștilor revine pe străzile Brașovului!

„Am creat un sistem ca o mini făbricuţă, să zic aşa, ca o corporaţie de fapte bune şi între timp, lumea a tot aderat”, spune Silvia Bughiu, iniţiatoarea campaniei.

Aşa a luat naştere campania „Adoptă un bunic”.

„Ne-am pregătit oferind pachete cu alimente în valoare de 150 de lei cazurilor sociale de vârstnici şi i-am invitat pe cei care doresc că ajute să facă mai mult de atât, să scrie o scrisoare pentru un bunic. O parte dintre ei au început deja să ţină legătura, ne-au trimis şi mailuri ‘Mulţumim, ce bunică faină ne-aţi dat’, şi au promis unii dintre ei care sunt din oraş că se vor vedea după pandemie şi a devenit o campanie permanentă.”

Citeste și:  Ghidul de finanțare pentru sprijinirea investițiilor destinate producției de compost pe bază de gunoi de grajd și alte deșeuri agricole compostabile a fost pus în consultare publică

Silvia speră ca această solidaritate să nu dispară odată cu relaxarea interdicţiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.