Adrian Mănescu, câștigătorul primei etape a noului sezon de Promo Rally

Sezonul 2021-2022 al Promo Rally a debutat duminică, 3 octombrie, cu etapa organizată pe circuitul tradițional din municipiul Brașov, în zona fostului stadion Municipal. 29 de concurenți s-au aliniat la startul etapei de debut, printre care campionul sezonului trecut, Adrian Mănescu, dar și piloți valoroși de la viteză în coastă precum Sorin Ghișoi, campion la electrice în 2020 dar și Adorján Zölde, campion la viteză în coastă 2 în 2018.

Manșa de antrenament i-a revenit lui Adrian Mănescu, care a oprit cronometrul la 2:04,2 în timp ce brașoveanul Viorel Dumitru a încheiat antrenamentul cu modelul BMW E46 TI cu un timp de 2:10,8. Pe locul al treilea, la antrenament, s-a clasat Bogdan Munteanu, la comenzile unui Mercedes SLK, oprind cronometrul la 2:11,0. În clasamentul licențiaților, Adorján Zölde (Seat Ibiza Cupra) a stabilit timpul de referință al antrenamentului, cu un timp de 2:11,3, fiind urmat de Matei Stancu (BMW E36 328i) la numai o zecime de secundă. Sorin Ghișoi ”Cox” a stabilit al treilea timp din antrenament în clasamentul licențiaților, fiind totodată singurul participant cu un model electric, Mini Cooper SE, pregătit de Cox Motosport și echipa Kaufland e-Rally Team.

Citeste și:  500.000 de euro disponibili pentru ONG-uri mici și instituții de învățământ în 2024, prin Programul Start ONG

Mănescu și-a continuat ziua în același ritm, stabilind timpul de referință și în prima manșă de concurs, cu un 02:04,1. Însă acesta nu s-a oprit acolo, reușind să coboare chiar mai mult în a doua manșă de concurs, cu un 02:03,2 fapt pentru care, brașoveanul și-a trecut în cont victoria în clasamentul OPEN, dar și în cel general, cât și al clasei 3. Cu un 02:06,6 în a doua manșă de concurs și un 02:05,1 în cea de-a treia, Viorel Dumitru l-a urmat pe podiumul OPEN și cel general, brașoveanul reușind să-și adjudece și victoria la clasa 4 și în clasamentul RWD. Ultima treaptă a podiumului primei etape i-a revenit lui Sorin Ghișoi, care cu 7 zecimi de secundă i-a „furat” podiumul covăsneanul Zölde Adorján.

Dat fiind faptul că Ghișoi a concurat în clasamentul licențiaților, podiumul general le-a revenit acelorași Adrian Mănescu și Viorel Dumitru, în această ordine, în timp ce poziția a treia i-a revenit lui Bogdan Munteanu (Mercedes-Benz SLK), ocupantul poziției secunde în clasamentul clasei 4 reușind un TOP5 în prima etapă.

Citeste și:  Distrigaz Sud Rețele a investit 530 milioane de lei în anul 2023

La clasa 1, Patric Stănoiu (Citroën C2 VTS) și-a trecut numele pe lista câștigătorilor primei etape, pilotul fiind urmat pe podiumul clasei de către Adrian Borzescu (Dacia Logan) respectiv de Liviu Savin, la volanul unui model Honda Civic.

Clasa 2 l-a desemnat câștigător pe Bogdan Micu (Renault Clio), acesta reușind timpul de referință la 04:20,6. Cu 3,3 secunde mai lent dar cu penalizare în prima manșă de concurs, Liviu Dobrotă și-a adjudecat a doua poziție în clasamentul clasei cu un alt Renault Clio, în timp ce Andrei Florin Bănică a completat podiumul cu modelul Ford Fiesta MkII.

După cum aminteam în primele rânduri, Adrian Mănescu și-a adjudecat și victoria la clasa 3, pilotul experimentat fiind urmat de Alin Mihai Albu (Volkswagen Golf GTI Edition 30), în timp ce pilotul RPM Racing Ro, Laurențiu Constantin a completat podiumul cu modelul Peugeot 207 RC.

Ultima dar nu cea din urmă clasă, cu numărul 4, dedicată automobilelor cu cilindree echivalentă peste 2201 cmc și modificări menite să crească puterea mașinilor, i-a revenit lui Viorel Dumitru, podiumul fiind completat de același Bogdan Munteanu și de Barna Cseke, la volanul unui superb Subaru Impreza.

Citeste și:  Praf saharian în Brașov! Șoferii și-au găsit mașinile acoperite de un strat roșiatic

Cu un timp total de 04:20,6 Bogdan Micu a obținut victoria în clasamentul FWD, podiumul fiind completat la 1,4 secunde de Patric Stănoiu și la alte 1,1 secunde de către campionul sezonului trecut la DIESEL, Norberth Marzell. În clasamentul mașinilor cu tracțiune spate, Viorel Dumitru și-a trecut în cont o altă primă poziție, urmat de Bogdan Munteanu și Daniel Manea cu modelul BMW E36 318IS.

În clasamentul DIESEL, Norberth Marzell și-a început cu dreptul noul sezon, reușind victoria împotriva lui Andrei Florin Bănică și a lui Marian Cristian Neculcea, cei din urmă completând podiumul în această ordine.

Victoria în clasamentul licențiaților i-a revenit aceluiași Sorin Ghișoi ”Cox”, brașoveanul fiind urmat pe podium covăsneanul Adorján Zölde, a treia poziție revenindu-i unui alt sportiv de mare perspectivă al vitezei în coastă, Andrei Petrescu.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.