Aeroportul de la Ghimbav, inclus pe lista investițiilor Guvernului de anul viitor

Proiectul Tehnic pentru Terminalul de pasageri al aeroportului de la Ghimbav a fost finalizat. Proiectantul a predat astăzi lucrarea Consiliului Județean Brașov.
Conform proiectului, terminalul de pasageri are a treia cea mai mare suprafață construită din țară, după aeroporturile din Otopeni și Cluj, întinzându-se pe 12.000 de metri pătrați. Terminalul este proiectat să preia fluxuri de pasageri ale zborurilor interne și externe.
Coordonatorul proiectului a dezvăluit faptul că terminalul este prevăzut cu spaţii pentru controalele de securitate, frontieră şi control vamal. Pentru aceasta sunt prevăzute aparate de scanare de ultimă generaţie pentru controlul bagajelor şi al pasagerilor. Spaţiile comerciale sunt dispuse atât înainte cât şi după controlul de securitate. Subsolul va fi dotat un sistem automat de sortare şi control al bagajelor cu cinci niveluri de securitate. Tot aici va fi amenajat un adăpost de protecţie civilă. Termenul de execuţie a lucrării este de 9 luni.
Contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate privind asigurarea Serviciilor de Navigaţie Aeriană ANS la Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav este și el semnat.
Valoarea contractului este de 2.593.764,00 lei fără TVA. Acesta trebuie să fie întocmit în 6 luni.
Florin Cîțu a anunțat în ședința de Guvern de miercuri că a inclus Aeroportul de la Ghimbav pe lista investițiilor pentru 2020, alături de Autostrada Sibiu-Pitești. Suma care ar reveni construcției Aeroportului de la Ghimbav este de 50 de milioane de lei, după cum a declarat Florin Cîțu.

Citeste și:  Taxă de liberă trecere pe anumite drumuri județene din Brașov, pentru maşinile de mare tonaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.