Aeroportul Internaţional Braşov este racordat la reţelele de utilităţi publice!

Aeroportul Internaţional Braşov este racordat la reţelele de utilităţi publice! Societatea de Distribuție a Energiei Electrice (SDEE) Transilvania Sud, Distrigaz Sud Rețele și SC Compania Apa Brașov SA au realizat investiții importante pe amplasamentul de la Ghimbav, astfel încât să fie asigurate alimentarea cu electricitate, gaze naturale și apă, precum şi conectarea la reţeaua de canalizare a Aeroportului.

Aeroportul a fost racordat la reţeaua electrică cu ajutorul unui cablu amplasat subteran (LES 20 kV), pe o lungime de 185 metri, de la staţia electrică ICA Ghimbav din vecinătatea IAR, până la punctul de conexiune (PC 20kV), construit în amplasamentul Aeroportului.

Distrigaz Sud Reţele a proiectat şi a realizat lucrările de extindere a conductei de gaze şi realizare a branşamentului la Aeroport. Conducta de distribuţie din orașul Ghimbav a fost extinsă cu 1.321 metri, fiind pozată subteran, paralel cu drumul de acces, până la clădirea energetică aflată în construcţie în incinta Aeroportului.

Citeste și:  Marșul bicicliștilor revine pe străzile Brașovului!

Pentru asigurarea alimentării cu apă şi preluarea apelor uzate din zona Aeroportului, operatorul regional Compania Apa a realizat:

• extinderea rețelei pe o lungime de 2.400 de metri, din Ghimbav, până la amplasament;

• montarea a nouă hidranți de incendiu şi construirea a trei cămine de vane, precum și a căminului de branșament al Aeroportului;

• introducerea rețelei de canalizare, cu o lungime de 3.700 de metri, de la Ghimbav, până la Aeroport şi cu prelungire în colectorul principal și construirea a 77 de cămine de vizitare;

• montarea conductei de refulare, pe o lungime de 3.300 de metri, de la stația de pompare compactă situată la intrarea în aeroport, până în oraşul Ghimbav, aceasta asigurând descărcarea apelor uzate.

Citeste și:  IMM-urile brașovene au un mediator în relația cu instituțiile statului

„Extinderea reţelelor şi racordarea Aeroportului la utilităţi sunt investiţii foarte importante şi mă bucur că ele au fost încheiate cu succes. În perioada imediat următoare vom recepţiona amenajarea benzii pistei Aeroportului şi vom finaliza procedurile privind desemnarea unui constructor pentru cele nouă obiecte din componenţa infrastructurii aeroportuare. Astfel, vom intra în linie dreaptă în privinţa lucrărilor de construcție.”, a transmis Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.