Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav este oficial finalizat

Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav este oficial finalizat! Au fost încheiate toate lucrările de construcţii şi instalaţii necesare infrastructurii aeroportuare şi asigurării serviciilor de navigaţie aeriană.

23 mai este data la care şi ultima procedură de recepţie – cea a sistemelor de navigaţie şi sistemelor conexe acestora puse în funcţiune la Centrul de Dirijare Zborurilor DNSAR Arad, a fost încheiată cu succes, etapă care a urmat recepţionării clădirii de contingenţă – turnul de control remote al Aeroportului de la Ghimbav.

Valoarea totală actualizată a contractului privind „Asigurarea serviciilor de navigaţie aeriană la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav/ Realizarea infrastructurii fizice şi dotarea ei cu echipamente specifice” este de 84.483.440,36 lei, din care construcţia şi instalaţiile clădirii de contingenţă au reprezentat 24.356.082,71 lei, iar diferenţa de 60.127.357,65 lei a însemnat achiziţionarea şi funcţionalizarea sistemelor de navigaţie şi a sistemelor conexe acestora.

Citeste și:  Structurile ministerului, mobilizate pentru sprijinirea cetățenilor în perioada Paștelui Catolic: acțiuni în stațiuni turistice, zone aglomerate și în proximitatea bisericilor

„Este un moment istoric pentru noi, ca administraţie publică judeţeană, să anunţăm că am finalizat cel mai important obiectiv investiţional din istoria postdecembristă a judeţului Braşov, realizat în cea mai mare parte cu resurse financiare proprii.

Sunt foarte bucuros că am ajuns în acest punct, îndelung aşteptat şi pentru care în ultimii ani am depus eforturi susţinute, împreună cu partenerii noştri instituţionali, ROMATSA şi Autoritatea Aeronautică Civilă Română, cu sprijinul autorităţilor şi instituţiilor publice locale şi centrale, al operatorilor economici şi al tuturor celor care au avut o contribuţie la implementarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav.

Tututor le mulţumesc şi sunt convins că beneficiarii strădaniilor noastre – viitorii pasageri ai Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, vor aprecia şi se vor bucura de această realizare fără precedent pentru o administraţie publică judeţeană din România!”, a transmis Adrian Veștea, președintele Consiuliului Județean Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.