Agenția Medicamentului avertizează: NU CUMPĂRAȚI ACEST PRODUS

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM ) lansează un apel către consumatorii din România să nu cumpere produsul „Aur derm – cremă cu mimoză, smirnă şi propolis”, care conține alte substanțe decât cele declarate public.

Autoritățile avertizează că această cremă are ”substanțe active medicamentoase cu efectul terapeutic specific” – aceste substanțe fiind identificate de autoritatea austriacă de profil, care a emis și o alertă în acest sens.

„Crema a fost notificată ca şi produs cosmetic, cu declararea unor ingrediente naturale, conţinând în realitate substanţe active medicamentoase cu efectul terapeutic specific, identificate de autoritatea austriacă de profil, care a emis o alertă în acest sens. Produsul nefiind înregistrat ca şi medicament, ANMDM a întreprins toate demersurile care se impuneau în acest caz, în limita de competenţă a instituţiei”, se arată într-un comunicat al ANMDM.

Având în vedere posibilul impact negativ asupra sănătăţii persoanelor cărora li se administrează acest produs, ANMDM atenţionează pacienţii, publicul larg să nu achiziţioneze «Aur derm – crema cu mimoză, smirnă şi propolis», aflat încă pe piaţă, până la finalizarea procedurii de retragere de la comercializare, urmată de distrugerea produsului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.