Agenția Medicamentului avertizează: NU CUMPĂRAȚI ACEST PRODUS

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM ) lansează un apel către consumatorii din România să nu cumpere produsul „Aur derm – cremă cu mimoză, smirnă şi propolis”, care conține alte substanțe decât cele declarate public.

Autoritățile avertizează că această cremă are ”substanțe active medicamentoase cu efectul terapeutic specific” – aceste substanțe fiind identificate de autoritatea austriacă de profil, care a emis și o alertă în acest sens.

„Crema a fost notificată ca şi produs cosmetic, cu declararea unor ingrediente naturale, conţinând în realitate substanţe active medicamentoase cu efectul terapeutic specific, identificate de autoritatea austriacă de profil, care a emis o alertă în acest sens. Produsul nefiind înregistrat ca şi medicament, ANMDM a întreprins toate demersurile care se impuneau în acest caz, în limita de competenţă a instituţiei”, se arată într-un comunicat al ANMDM.

Având în vedere posibilul impact negativ asupra sănătăţii persoanelor cărora li se administrează acest produs, ANMDM atenţionează pacienţii, publicul larg să nu achiziţioneze «Aur derm – crema cu mimoză, smirnă şi propolis», aflat încă pe piaţă, până la finalizarea procedurii de retragere de la comercializare, urmată de distrugerea produsului.

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
RSS
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram