Ajutor nesperat pentru persoanele defavorizate din Holbav, județul Brașov

Foto: Mitropolia Ardealului

Asociația „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” din Brașov a inițiat Proiectul „Prețuim Sănătatea” în colaborare cu Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie (SPF) din Brașov, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Scopul principal al acestui proiect îl constituie acordarea de asistență medicală pentru persoanele defavorizate din mediul rural, respectiv persoane înaintate în vârstă, persoane cu statut socio-economic precar, persoane cu dizabilităţi, nedeplasabile, cu boli cronice, cazuri sociale și persoane neasigurate în sistemul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Astfel, pe 13 decembrie a avut loc un prim eveniment din cadrul acestui proiect care s-a desfășurat în comuna Holbav din județul Brașov. Un număr considerabil de persoane au beneficiat de analize și consult de specialitate efectuat de către un grup de medici primari pneumologi alături de asistenți. Analizele efectuate au constat în măsurarea tensiunii arteriale, electrocardiogramă, spirometrie, glicemie, pulsoximetrie. La finalul consultației fiecare persoană a primit câteva daruri: o cremă naturală, ceai de isop și câteva produse alimentare.

Citeste și:  Exponate inedite la primul muzeu al sporturilor din România, inaugurat la Brașov

Voluntariat medical

În mijlocul voluntarilor s-au aflat și autoritățile locale conduse de domnul primar Lucian Oprea alături de preotul paroh al comunei, Andrei Stoian. Atât primăria cât și Biserica au asigurat spații adecvate în care s-a putut desfășura într-un cadru plăcut acest proiect.

„Prin acest proiect ne propunem ca lunar să efectuăm câte o vizită în una din comunitățile situate în jurul Brașovului pentru a ajuta cât mai mulți oameni care nu au posibilitatea (materială) de a efectua analizele medicale într-o unitate specializată. Nu este un lucru ușor întrucât întreaga activitate este bazată exclusiv pe voluntariat însă cu ajutorul Bunului Dumnezeu și al sfinților noștri ocrotitori nădăjduim să ajungem la cât mai mulți oameni. Mulțumim din suflet domnului manager al SPF Brasov, dr. Dan Moraru, doamnelor dr. Valeria Iancu și Dora Godri, personalului medical de la Compartimentul de Îngrijiri Paliative în frunte cu părintele asistent Bogdan Brânzea și întregului personal din cadrul secției de Bronhoscopie. În mod special aducem mulțumiri părintelui paroh al micii dar călduroasei comunități din Holbav, Andrei Stoian, pentru dăruirea cu care s-a implicat în organizarea locală a acestei activități. Mulțumim și tuturor voluntarilor de la asociația noastră pentru dăruirea cu care au slujit aproapelui” ne-a spus pr. Ciprian Nistor, coordonator al Asociației „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” și preot la Capela „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” și „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna” din Brașov.

Citeste și:  Noaptea ca ziua la Complexul Sportiv Carpați din Brașov! Se montează stâlpii de nocturnă

Autor: prof. Simona Nistor

Sursă: Mitropolia Ardealului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.